Факт е, че ДПС си върна третата позиция на изборите

...
Факт е, че ДПС си върна третата позиция на изборите
Коментари Харесай

ДПС видя огромна криза на доверието в институциите

„ Факт е, че Движение за права и свободи си върна третата позиция на изборите за Европейски парламент. „ Обединените патриоти ”, които нито са обединени, нито са патриоти, изгубиха това, което получиха като доверие на парламентарните избори. Сега видяхме, че изгубиха и парламентарната си група. Вследствие от това - и болшинството в Народното събрание ”, разяснява пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Халил Летифов.

„ Предупреждавахме, че това аритметично болшинство ще сътвори проблем на тази ръководеща коалиция, само че по-важното е, че то основава проблем на страната и на страната като институция ”, сподели още той.

Миналата седмица обединението на „ Обединени патриоти ” се разпадна. Стана ясно, че Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ ще продължат да работят дружно, само че без " Атака ", която изключиха. Лидерът на партията Волен Сидеров и депутатите му Павел Шопов и Десислав Чуколов бяха изключени и от парламентарната група.

На въпрос дали и до какви проблеми би довел този разпад, Летифов отговори: „ Беше конструирано болшинство и в пленарна зала, и в комисии. Сега на тестване са и двете. Предстои на ръководещите партии и на мандатоносителя да дадат няколко значими отговора. Вероятно това ще се случи по време на новата пленарна сесия ”.

Според него, въпреки това, проблемите, които се основават са свързани с работата на институциите, тяхната предвидимост и одобряването на държавността. „ Виждаме, че има голяма рецесия в доверието в институциите. Тези кавги и това държание разрушава доверието ”, безапелационен е Халил Летифов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР