Facebook въвежда нова функция за защита, насоченa към многобройните потребители

...
Facebook въвежда нова функция за защита, насоченa към многобройните потребители
Коментари Харесай

Нова функция за защита на Facebook инсталира шпионски софтуер

Facebook вкарва нова функционалност за отбрана, насоченa към многочислените консуматори на платформата с iOS . Въпреки че името на новото гратис приложение може да накара редица консуматори да си го конфигурират без да се замислят, истината е, че то предопределена да събира и проучва потребителски данни , с цел да " усъвършенства продуктите и услугите на Фейсбук ".

Изданието TechCrunch напомня, че през 2013 година Фейсбук закупи компанията за сигурност Onavo. Новият инструмент е обвързван точно с нея - Onavo Protect iOS - като в настройките на приложението на Фейсбук за iOS той е показан просто под името Protect. Според Onavo приложението е предопределено да даде на потребителите " успокоение " и " спомагателен пласт сигурност " като маршрутизира сърфирането им в сървърите на компанията и проучва събраните данни.

След параграфите по отношение на отбраната, която Onavo дава, и някои пояснения по какъв начин работи услугата обаче, от компанията декларират в прав текст, че това е всъщност е шпионски програмен продукт.

Прочетете още: Фейсбук ще ни учи по какъв начин да пазиме персоналните си данни

“За да обезпечи този пласт отбрана, Onavo употребява VPN и открива сигурна връзка, с цел да насочва всичките ви мрежови връзки през сървърите си. Като част от този развой, Onavo следи и трафика на мобилните ви данни. Това ни оказва помощ да подобрим услугите, които предоставяме, като проучваме потреблението на уеб страници, приложения и данни. Тъй като сме част от Фейсбук, използваме тази информация, с цел да подобрим продуктите и услугите на обществената платформа, да проучваме кои артикули и услуги хората ценят и да изградим по-добър потребителски опит”, се споделя в обяснениеята на Onavo към новото решение за сигурност.

Този параграф е значимо да се знае, тъй като, до момента в който някои консуматори нямат срещу напълно умишлено да изтъргуват своята дискретност за безвъзмезден VPN клиент, доста други не мислят по този начин и могат да станат жертва на незадоволителна осведоменост по отношение на характера на това приложение.

Според информация на TechCrunch към 33 милиона консуматори към този момент са конфигурирали Onavo Protect на устройствата си, като 38% са на iOS, а останалите 62% - на Android.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР