Facebook спря да работи правилно. Своевременно същото се случи с

...
Facebook спря да работи правилно. Своевременно същото се случи с
Коментари Харесай

Отново проблеми в работата на Facebook и Instagram

Facebook спря да работи вярно. Своевременно същото се случи с WhatsApp и Instagram. Проблемът не стопира напълно услугите, а съответни техни функционалности.

Потребители на Фейсбук всеобщо рапортуват, че имат проблем с визуализацията на фотосите. В WhatsApp фотоси, видео и гласови известия не се зареждат вярно и не могат да бъдат изтеглени на устройството. Подобни проблеми се появяват и при консуматори на Instagram – някои към този момент качени постове може да зареждат, само че видеа и фотоси не могат да се качват.

Докладите за проблем са от цяла Европа, Съединени американски щати, Южна Америка и Япония. Сайтът за следене на сходни произшествия, DownDetector, получава десетки хиляди недоволства от наранени консуматори на всеки час.

В началото на “Platform Status ” страницата на Фейсбук не се загатваше за проблем, по-късно се появи надпис „Частичен срив“. Около 20:00 часа се появи малко по-подробна информация. Проблемът е в крайните точки на API-то на Фейсбук. Към момента на писането, статусът на повредата сочи, че техниците проверяват повода за срутва в елементи и скоро ще приложат решение.

Масово са наранени и услуги на трети лица за евакуиране на видео наличие от Фейсбук.

Последният път, когато се случи трите основни услуги на FB да се срутен, чакахме много часове, с цел да се върне всичко към обикновено действие. Тогава повода беше погрешно изменена настройка на сървърите. Тъй като другите услуги употребяват споделена инфраструктура, проблемите засягат всички тях.
Вие имахте ли някакви по-сериозни проблеми? В кое приложение ги забелязахте? Не станаха ли прекомерно чести повредите?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР