Facebook ще позволи на някои потребители да имат множество профили

...
Facebook ще позволи на някои потребители да имат множество профили
Коментари Харесай

Facebook ще позволява на хората да имат до пет профила

Facebook ще разреши на някои консуматори да имат голям брой профили като част от тест. Това е огромна смяна, защото Meta търси нови способи да насърчи потребителите да останат на платформата на фона на засилената конкуренция.

Като част от теста някои консуматори на Фейсбук ще имат опцията да основат до четири спомагателни профила, свързани с истинския им акаунт. Идеята е, че спомагателни профили могат да се употребяват за разнообразни цели, като един за другари, един за сътрудници и други за взаимоотношение с групи по ползи и авторитетни лица. Потребителите към момента ще имат един акаунт, само че ще могат да превключват сред профили с няколко кликвания.

Профилите ще бъдат предмет на политиките на Фейсбук и нарушаванията на един профил ще обиден акаунта като цяло, съгласно представителя Леонард Лам.

„ За да помогнем на хората да приспособят своя опит въз основа на ползи и взаимоотношения, ние тестваме метод хората да имат повече от един профил, обвързван с един акаунт във Фейсбук. Всеки, който употребява Фейсбук, би трябвало да продължи да следва нашите правила “, споделя Лам.

Потребителите, които основават спомагателни профили, няма да би трябвало да употребяват същинската си идентичност за показваното си име, споделя Лам, стига заместването да не нарушава разпоредбите на платформата и да не включва цифри или специфични знаци. Правилото на Фейсбук, че притежателите на сметки би трябвало да употребяват името, което употребяват в действителния живот, е предмет на разногласия от години, даже провокира правосъдни дейности в Германия.

Преминаването на Фейсбук от един профил идва, до момента в който платформата се бори да задържи потребителите, изключително младежите, защото екзистенциалните закани като TikTok не престават да порастват. Компанията загуби ежедневни консуматори за първи път в историята на компанията през четвъртото тримесечие на 2021 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР