Facebook публикува редовния си доклад, в който съобщава колко искания

...
Facebook публикува редовния си доклад, в който съобщава колко искания
Коментари Харесай

Българските власти душили около 16 души във Фейсбук

Facebook разгласява постоянния си отчет, в който оповестява какъв брой претенции за персоналните данни на консуматори е получила от управляващите на страните по света. България още веднъж участва в изданието на отчета, само че този път с по-малко поръчки. Данните на Фейсбук са за интервала от януари 2017 година до юли 2017 година, написа Вести бг. През това време Фейсбук са получили 14 поръчки за предаване на персонални данни от български управляващи. Заявките са за общо 16 потребителя. 15 от тях са за следствия на престъпни случаи, като най-малко някакви данни са предадени от Фейсбук в 53,69% от настояванията.

Последната поръчка е за неизяснен незабавен случай. Тя е изпълнена от компанията. Освен това Фейсбук приема и 7 поръчки от българските управляващи за опазване на информация. Компанията разрешава на институции и проверяващи органи да желаят от нея да резервира данни и история на дадени профили в границите на 90 от подаването на поръчката. От България са подадени 7 сходни претенции за общо 23 профила. Исканията от България за този интервал са малко по-малко по отношение на последния отчет на Фейсбук, който обхващаше юли 2016 година до декември 2016 година През него са поискани данните за 20 профила. 18 от тях са по време на следствие, като данни са дадени в 66.67% от случаите. Другите две претенции са още веднъж за незабавни случаи, като единствено едно от тях е изпълнено. По-малко са настояванията за запис на данни за 90 дни - единствено за 9 профила.

Данните от България са скромни на общия декор. Фейсбук отбелязва нарастване с 21% на поръчките от държавни управления за първото полугодие на тази година. Общо са получени 78 890 претенции. Само в Съединени американски щати те са над 32 000 и покриват над 52 000 профила. Подадени са и с 304% повече претенции за ограничаване/сваляне на наличие, което нарушава локални закони и те доближават 28 036, като съществена причина за това е нов закон в Мексико, където са над 20 000 от настояванията.   
/BulNews

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР