Facebook или Meta, както вече е известна компанията. отдавна работи

...
Facebook или Meta, както вече е известна компанията. отдавна работи
Коментари Харесай

WhatsApp започва да поддържа преводи с криптовалута

Facebook или Meta, както към този момент е известна компанията. от дълго време работи по стартирането на своя лична услуга за разплащане с криптовалута. Потребителите, употребяващи цифровия портфейл на обществената мрежа, могат да изпращат и получават пари посредством приложения за чат като Messenger или WhatsApp.

Libra, както бе наименуван планът за потребление на криптовалута, обаче срещна доста опозиция от страна на потребителите и регулаторите в Съединени американски щати и Фейсбук наподобява го изостави. Компанията обаче продължава да работи в тази тенденция и този месец започва пилотна стратегия за поддръжка на незабавни крипто заплащания посредством WhatsApp.

За в този момент единствената криптовалута, която WhatsApp поддържа, е Pax Dollars или USDP. При нея 1 USDP постоянно ще коства 1 щ. $. Това ще защищити потребителите от голямата  волатилност на останалите валути.

Идеята е чрез  приложението потребителите бързо и елементарно да изпращат и получават пари – до свои родственици, другари или на заем. Преводите имат предел според от банката, към която е обвързван акаунтът. Със сигурност това обаче е единствено началото и в идващите месеци ще забележим още благоприятни условия на цифровия портфейл на WhatsApp.

Вижте още вести от света на технологиите в рубриката ни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР