Facebook и Instagram ще ограничат достъпа на фирмите рекламодатели до

...
Facebook и Instagram ще ограничат достъпа на фирмите рекламодатели до
Коментари Харесай

Facebook и Instagram с нови мерки за защита на тийнейджърите

Facebook и Instagram ще лимитират достъпа на компаниите рекламодатели до персоналните данни на младежите, които употребяват двете обществени мрежи. Това значи нови правила с послания на рекламите към консуматори в тийнейджърска възраст.

От февруари рекламодателите към този момент няма да получават информация за пола на младежите, които са регистрирани в двете онлайн платформи, или за типа на изявленията, от които те се интересуват. Така компаниите ще могат да " насочват " реклами към даден консуматор единствено въз основа на данни за възрастта и местоположението му, разгласи " Мета ".
-->
Освен това през март ще бъдат въведени промени, с които младежите ще виждат по-малко от избрани типове реклами, само че те ще ги избират посредством промени, които ще могат да вършат в настройките на " Facebook " и " Инстаграм ".

Преди време Мета вкара ограничавания, които не разрешават на компаниите да насочват реклами към младежите въз основа на интереса, който са показали към дадени тематики и изявления, както и въз основа на реакциите, които те са предизвикали у тях. С тези нови ограничения обаче контролът се стяга.

С спомагателното ограничение на опциите на рекламодателите да насочват своите послания към младежите, се вкарва и по-сериозна регулация на достъпа до информацията, въз основа на която им се оферират избрани реклами.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР