Facebook и Instagram премахват публикации от потребители, които предлагат помощ

...
Facebook и Instagram премахват публикации от потребители, които предлагат помощ
Коментари Харесай

Facebook и Instagram ще премахват публикации, предлагащи хапчета за аборт

Facebook и Instagram отстраняват изявления от консуматори, които оферират помощ за достъп до хапчета за аборт, заявявайки, че нарушават политиката по отношение на фармацевтичните артикули.

След анулацията на Върховния съд по делото Роу против Уейд в петък, потребителите на обществените медии споделиха изявления, предлагащи да изпратят по пощата хапчета на хора, чийто достъп до аборт е лишен или скоро ще бъде отстранен.

Но потребителите схващат, че техните предложения бързо са отстранени или лимитирани. Продажбата, подаряването и прехвърлянето на огнестрелни оръжия и марихуана също са неразрешени, според същия раздел от политиката на Meta за лимитирани артикули, която не разрешава фармацевтичните артикули.

В отговор на това представителят на Meta Анди Стоун туитна, че „ наличие, което се пробва да купи, продаде, търгува, подари, изиска или подари фармацевтични артикули, не е разрешено “. Стоун споделя, че изявленията, съдържащи информация по отношение на „ достъпността и достъпността на медикаментите, отпускани с рецепта “, са позволени и че компанията поправя случаи на „ погрешно използване “.

В дните след обръщането на Роу обществените медии се трансфораха в основен инструмент за разпространяване на информация за наличните запаси за аборт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР