Facebook бе създаден като студентски проект, който прерасна в най-голямата

...
Facebook бе създаден като студентски проект, който прерасна в най-голямата
Коментари Харесай

Facebook не успя да се върне към корените си

Facebook бе основан като студентски план, който прерасна в най-голямата обществена мрежа в света, само че когато Фейсбук пожела да се върне към корените си и да сътвори обществена мрежа, предопределена единствено за студенти, това не се получи.

Фейсбук разгласи, че ще затвори обществената си мрежа Campus, която започва през есента на 2000 година Това е обществена мрежа, която беше отворена единствено за хора с имейл адрес в лицей. Тя бе замислена като частна мрежа, в която студентите могат да обменят информация с други студенти, да получават информация от факултета, само че и да се забавляват. Но Campus не отговори на упованията на Фейсбук и приключва съществуването си от 10 март.

Фейсбук осведоми потребителите на Campus със известие, че след тази дата всички техни профили, изявления и други данни, които са разгласили в Campus, ще бъдат изтрити. Потребителите, които желаят, ще могат да изтеглят своите данни на своите компютри.

„ Откакто стартирахме Campus като пилотна стратегия, нашата задача е да сближим общността. „ Но осъзнахме, че е най-добре да го създадем посредством групи във Фейсбук. “

Пилотната стратегия включва 204 американски колежа, които към този момент са известени за прекъсването на мрежата. Фейсбук в никакъв случай не е оповестил публично какъв брой консуматори има Campus, само че наподобява, че няма задоволително, с цел да оправдае съществуването му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР