Фабриката за незаконни цигари, разбита от МВР днес при мащабна

...
Фабриката за незаконни цигари, разбита от МВР днес при мащабна
Коментари Харесай

Разбитата фабрика за цигари в с. Труд има връзка с тази в Карнобат?

Фабриката за противозаконни цигари, разрушена от Министерство на вътрешните работи през днешния ден при огромна спецоперация, провокира и интереса на премиера Бойко Борисов. "Виждали сме доста заводи за произвеждане за контрабандни цигари, само че толкоз огромна и толкоз добре проведена - не сме! ", съобщи той когато дойде на ревизия в село Труд, където бе извършена полицейската интервенция против контрабандата на цигари.

По данни на Министерство на вътрешните работи халето е построено преди една година и е снабдено със специфични шумоизолиращи панели. Фабриката е била оборудвана с мощен генератор за ток, конфигурирана е нова поточна линия. Достъпът до цеха е бил стеснен и следен.

Всеки месец цехът е бълвал по 6 хиляди мастербокса цигари от марките "Мурати " и "Роял " на "Филип Морис ". Те са с гръцки надписи, като се допуска, че са предопределени за експорт в южната ни съседка. Загубите за бюджета са сред 15 и 20 милиона, съобщи министър председателят.

Министерство на вътрешните работи е блъснала цеха в миг на произвеждане. Задържани са 11 души, търсят се още четирима. Задържаните са молдовски и украински жители, които са живеели в самата фабрика. Инвестицията във фабриката е за към 10 милиона лв.. Открит е още един по-малък завод в село Ръжево Конаре, където са осъществявани операциите по нарязването на тютюна. Полицаите са намерили и особено построен тунел за бягство. При интервенцията е арестуван влекач, претрупан с цигари на стойност 1,5 млн. лв., подготвени за превозване. В самата фабрика също са открити цигари за над 1 милион лв..

Спецоперацията е извършена под управлението на Специализираната прокуратура, Главна дирекция "Борба с проведената престъпност ", ДАНС и Агенция "Митници ".

"Вчера особено повдигнах въпроса. Но някои хора не си взеха записка. Имаме 3,8 % контрабанда, която е най- ниската в Европа. Но въпреки всичко ни беше доста забавно от къде идват тези цигари. Когато акцията започва, полицията първо откриха цеха в Ръжево Конаре. С Гешев цяла заран спорихме може ли от там да идват цигарите. Даже се изпокарахме. Но след това откриха и завода ", разкри детайлности от интервенцията министър председателят.

Според зам. основният прокурор Иван Гешев се ревизира връзка сред фабриката в Карнобат и фабриката в Труд. Както е известно, цехът за произвеждане на контрабандни цигари в Карнобат бе разрушен при спецоперация при започване на септември предходната година. Щетата, която е нанесла на държавния бюджет незаконната фабрика възлиза над 70 млн. лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР