Езиковата гимназия в Ловеч отбеляза на 15 април 2022 г.

...
Езиковата гимназия в Ловеч отбеляза на 15 април 2022 г.
Коментари Харесай

Езиковата гимназия в Ловеч отбеляза своя празник

Езиковата гимназия в Ловеч означи на 15 април 2022 година своя празник и това събра в салона на театъра доста възпитаници, учители и посетители.

С приветствие към учебното заведение и към шефа на ПЕГ „ Екзарх Йосиф I “ Радослав Хитов се обърна ръководителят на Общинския съвет Петър Цолов, който е ученик на гимназията.  „ Когато учехме „ Фауст “ и го сричахме на един древен немски език, историята с „ еликсира на младостта “ ни звучеше като нереално немско поверие. Но не щеш ли пристигна времето, когато на една дата всички ние, ученици на гимназията, на този празник  пием от този балсам и се подмладяваме. И вие си знаете – следващата година по същото време отново сме тук “. После Петър Цолов  връчи на шефа Радослав Хитов приветствен адрес от името на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Поздравления от сцената сервираха още Ловчанският митрополит Гавриил и регионалният шеф Виктор Стойчев. Сред гостите на празника бяха старши специалистът в РУО Соня Недкова, французите Мишел и Клодин Го, някогашни ученици. Поздравителни адреси са получени от народния представител Искрен Арабаджиев и от зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Явор Пенчев, които са ученици на Езиковата.

Общинският консултант Страцимир Петков от името на фондация „ За ловешката Езикова “ връчи грамота и финансова награда на ученичката Стела Карамишева, отличила се в три олимпиади. Преподавателката по немски език Нели Парталозова пък е следващият притежател на премията „ Екзарх Йосиф I “.

Известното в цялата страна учебно заведение в петък отбелязва тази година 141 години от Американския лицей в Ловеч и 72 години езиковата гимназия. Директорът Радослав Хитов пък заяви нова годишнина – 80 години от основаването на Държавната девическа гимназия за нови езици (21.09.1942 година – 24.10.1944 г.) Официалната част на празника бе придружена от богата и стилна художествена стратегия.

Веднага по-късно беше показана обичайна ученическа режисура. Тази година това беше сполучливата драматизация на „ Българи от остаряло време “ на Любен Каравелов. Режисьор е Веселин Плачков – Старши, който е татко на известния едноименен артист Веселин Плачков.

Спектакълът беше прекъсват от доста овации и избухлив смях – премия за надарените млади артисти. Представлението ще бъде показано още един път в салона на театъра във вторник, 12 април, от 19.00 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР