Ейнджъл Черноф е събрала 50 цитата за щастието, които могат

...
Ейнджъл Черноф е събрала 50 цитата за щастието, които могат
Коментари Харесай

Нищо не е по-красиво от усмивката, която си е проправила път през сълзи

Ейнджъл Черноф е събрала 50 цитата за щастието, които могат да ни научат да гледаме от по-позитивната страна на живота. Насладете им се!

Само един човек може да ви направи щастливи и да промени живота ви. Вие самите.

Животът ви ще се усъвършенства, единствено в случай че поемате дребни опасности. Първият и най-трудният от тях е да бъдете почтени със себе си.

Спрете да мислите какъв брой сте обезпокоени и си спомнете какъв брой сте благословени. Можеше да е доста по-зле.

Не е въпросът какво ти се случва, а по какъв начин реагираш на това, което ти се случва. Пребройте хубавите неща в живота си, до момента в който другите изреждат нещастията си.

Огледайте се за позитивното в този миг. Дори да би трябвало да търсите дълго, то съществува.

Когато се усмихваш на живота, в последна сметка заживяваш живот, който си коства усмивката.

Запомнете, сравнението с другите е апаш на щастието. Можете да прекарате цялостен живот в грижи за това какво имат другите, само че това няма да ви даде нищо.

Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате потребност от нечие утвърждение.

Дръжте се добре с хората по пътя нагоре, тъй като може да ги срещнете по пътя надолу.

Дайте образец. Дръжте се добре и почитание към всеки, даже и с тези, които са груби с вас – не тъй като те са положителни, а тъй като вие сте.

Добротата не би трябвало да се бърка със уязвимост, нито прошката с приемане. Въпросът е да знаеш, че обидата и негодуванието не са път към щастието.

Давайте колкото се може повече, само че не позволявайте да бъдете употребявани. Слушайте деликатно другите, само че не губете личния си глас.

Казвайте нещата, които има потребност да бъдат казани. Говорете своята истина. Няма нищо по тъжно от това да пазите думите, които в никакъв случай не сте имали смелостта да кажете.

Не можете да измененията метода, по който хората се държат с вас, нито това, което приказват за вас. Това, което можете да измененията, е методът, по който реагирате, и хората, с които избирате да сте.

Не може да имате положителен живот в компанията на отрицателни хора. Изследвайте нещата, които изтърпявате в дълготраен проект.

Това, което позволявате, ще продължи. Винаги е по-добре да прекарвате повече време сами, в сравнение с да позволявате на отрицателни хора и техните отзиви да ви отклоняват от ориста ви.

Когато другите се държат зле с вас, тръгнете си, усмихнете си и продължете да бъдете себе си. Не позволявайте нечия жлъчност да промени индивида, който сте.

Вашата полезност не понижава поради неспособността на някой да ви оцени. Загубата е тяхна, не ваша.

Едно от най-освобождаващите неща в живота е, че не сме длъжни да харесваме всички, нито всички са длъжни да ни харесват, и всичко това е ОК.

Когато някой каже, че сте се трансформирали, това не постоянно е нещо неприятно. Понякога просто значи, че сте спрели да живеете по техните условия.

Никога не се срамувайте от това по какъв начин се чувствате. Имате правото да изпитвате всевъзможни страсти и да следвате път, който ви прави щастливи.

Нещастните хора в този свят са тези, които най-вече се интересуват от мнението на близките.

Не можете да основете визията си за благополучие и триумф върху мненията и упованията на другите хора.

Щастието и триумфът се състои в това да прекарвате живота си по вашия личен метод. Бъдете себе си. Никой не може да ви каже, че го вършиме неправилно.

Винаги е по-добре да бъдеш в първото ходило на стълбата, която искаш да изкачиш, в сравнение с върха на друга, която не искаш.

Работи, с цел да си създадеш живот, който на теб ти наподобява верен, а не който наподобява верен на всички останали.

Никакви пари не могат да ви създадат щастливи, в случай че не сте щастливи със себе си.

Може би нещото, от което се боите, е тъкмо това, което би трябвало да извършите. Понякога животът е таман това – да рискуваш всичко за фантазия, която никой различен не може да види с изключение на теб.

Не може постоянно да чакате идеалния миг. Понякога би трябвало да се осмелите да го извършите, тъй като животът е прекомерно къс, с цел да съжаляваш и да се чудиш какво е можело да се случи.

Най-надеждният метод да предвидиш бъдещето е да го създадеш. Участвайте в живота, вместо просто да го гледате в профил.

Нищо не е по-забавно, в сравнение с да направиш това, което хората споделят, че не можеш.

Почти всичко е допустимо, в случай че имаш задоволително време и кураж.

Големите провокации вършат живота забавен – превъзмогването им прави живота логичен.

Нека грешките бъдат ваша мотивация, а не извинения. Не позволявайте отрицателните прекарвания от предишното да дефинират бъдещето ви.

Това, което идва, е по-добро от това, което си е отишло. Не се обезнадеждавайте. Хубавите неща се случват тогава, когато минимум ги очаквате.

Ако извършите една стъпка и след нея друга, ще бъдете сюрпризирани от това какъв брой надалеч можете да стигнете от точката, която сте считали за последна.

Нищо не е по-красиво и мощно от усмивката, която си е проправила път през сълзи.

Всеки простак може да е благополучен, когато времената са положителни. Иска се обаче мощен дух и същинско сърце, с цел да черпиш усмивки от това, което ни кара да плачем.

Без значение какъв брой време ще отнеме, нещата ще се подобрят. Трудните обстановки построяват мощни хора.

С порастването и помъдряването  започваме да осъзнаваме от какво се нуждаем и какво би трябвало да оставим зад тила си. Понякога да се оттеглиш е стъпка напред.

В края на деня можете или да се концентрирате върху това, което ви раздира, или върху това, което ви удържа.

Един от най-възнаграждаващите моменти в живота е когато най-сетне намерите смелостта да оставите това, което не може да измененията.

Каквото и да вършиме, недейте да зацикляте върху това, което скапва деня ви. Усмихвайте се и бъдете признателни. Животът е прекомерно къс, с цел да го губите в негативност.

Колкото по-малко очаквате, толкоз по-приятен става животът.

Търпението може да е горчиво, само че семената, които засаждате в този момент, ще донесат сладки плодове.

Живей просто. Обичай обилно. Говори истината. Дишай надълбоко. Прави най-хубавото, на което си кадърен. Остави всичко останало на силите, които са оттатък теб.

Недей дотолкоз да се стараеш да си създадеш идеален живот, че да забравиш да живееш.

Трикът е да се наслаждавате на живота си през днешния ден. Недейте да го размивате в очакване на по-добри дни.

Обръщайте внимание на дребните неща, тъй като когато стартира да ти липсва „ положителното остаряло време ”, имаш поради на първо място дребните неща, като да вземем за пример просто да се посмееш с някой специфичен човек.

Правете дълги разходки. Отдавайте се на хубави дълги диалози. Обръщайте внимание на момента. Пребройте нещата, с които сте благословени от живота. Оставете всичко за малко, дишайте и просто бъдете.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР