Ей така се търкалят едни милиони в парламента, по телевизиите,

...
Ей така се търкалят едни милиони в парламента, по телевизиите,
Коментари Харесай

Има решение за субсидиите

Ей по този начин се търкалят едни милиони в Народното събрание, по малките екрани, в печата, сред гласоподавателите и избраниците... Взети, надвзети, субсидирани, надсубсидирани.

Дни наред в Народното събрание се чудят какво да вършат с тези дотации, въртят ги ту по този начин, ту инак. Преди време референдум предложи 1 лев, щото българинът завижда на депутатите - по принцип. Те понижиха с левче парите, та им станаха 11 лева Сега Борисов се усети, че предизборно ще му свърши работа да резне и тях, били доста. Премиерът влетя с джип и трен в Народното събрание и предложи дотацията да стане 1 лев. Какво му пука, откакто неговата партия натрупа милиони за черни дни, щото за тях таван няма - у нас таван има единствено за пенсиите. Затова ГЕРБ елементарно си върнаха надсубсидираното и се смеят на другите партии, които не знаят кой джоб да изтръскват... Олигарсите оттук насетне щели да им дават парите, вика Борисов! Ами да, стига с тия подмолни лобита, желаят закон - купуват си го!

Пеевски предложил нула лв.. И след това двете оферти се срещнаха при двете нули. В резултат на което Движение за права и свободи се отметна и рече - стига сте приказвали, остават 11 лева и ни лев по-малко.

Какъв един лев?! Какви единадесет лв.!? Защо? Какъв му е кярът от всичко това на гласоподавателя? Даваш гласа си за някого, а с това му даваш и дотация! Даваш жилища на преференциални цени, даваш високо месечно заплащане, даваш служебни коли, задгранични пътувания, популярност... Е, хайде стига! Нали сякаш всичко в името на народа - не е ли по-справедливо против този глас гласоподавателят справедливо да получи дотация? С бюлетинка или с машинка е вкарал в Народното събрание, в кметството, в президентството, в Брюксел и Страсбург " собствен човек ", направил го е по-заможен, обезпечил му е път към къщи за посетители, а и без посетители, към жилища, тераси, екзотични командировки, еврофондове, публични поръчки, осигурителни вноски за сигурни европейски приходи... И по този начин нататък. Щом е по този начин, разумно е гласоподавателят да получи от съответната партия, от съответната коалиция, от съответния самостоятелен претендент избраната сума от 1 или от 11 лв. месечно.

Даваш глас - получаваш по левче през целия мандат. Да знаеш най-малко защо си дал своя вот. Ето го решението! И тогава е ясно - 11 е по-добре от 1, нали?
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР