Exxon Mobil и някои други енергийни компании са загрижени от

...
Exxon Mobil и някои други енергийни компании са загрижени от
Коментари Харесай

WSJ: Нефтени гиганти недоволстват от проекта за нови санкции против Русия

Exxon Mobil и някои други енергийни компании са загрижени от законопроекта за увеличаване на глобите срещу Москва и декларират, че той може да докара до прекъсване на нефтогазовите планове с присъединяване на съветски сътрудници в целия свят, написа Wall Street Journal. Противопоставянето на документа на такива компании като Exxon и Chevron, както и на представители на други браншове на индустрията може да затрудни неговото приемане, смята изданието.

Лобистите на американските компании са разтревожени от някои положения в плана, в това число от ограниченията по възбрана на съдействието с съветски жители или компании, попадащи под ударите на глобите, а също вероятното обвързване да оповестяват информация, която те смятат за конфиденциална.

Вестникът отбелязва, че точките за деловите контакти с съветски сътрудници провокират опасения и у фирмите от други браншове, като да вземем за пример за измененията в законодателството деликатно следи General Electric.

Според изданието, законопроектът може да затрудни два плана на Exxon отвън Русия, в които „ Роснефт” има част – в басейна Permian в американския щат Ню Мексико и в канадската провинция Алберта.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР