Еврозоната представлява важна цел за България. Приоритетите на икономическата политика,

...
Еврозоната представлява важна цел за България. Приоритетите на икономическата политика,
Коментари Харесай

Съюзът на икономистите: Еврозоната представлява важна цел за България

Еврозоната съставлява значима цел за България. Приоритетите на икономическата политика, която води България, са значими поради подготовката за участието.

Това сподели ръководителят на Съюза на икономистите Татяна Хубенова на конференция. Според нея България демонстрира доста положително сходство по макроикономическите критерии за номинална конвергенция. Хубенова счита, че след 2014 година финансовият бранш на България е минал към въвеждането на европейските регулации, които приготвят страната ни за сходство с условията. По думите й България би трябвало да се приготви за изгодите и разноските по приемане на еврото. Затова тя прикани да се организира обществена полемика по този въпрос.

Хубенова изясни, че включването в чакалнята на еврозоната значи, че страната, която е кандидат, не е изпълнила изцяло условията за въвеждане на еврото. Именно по тази причина включването в този първи стадий на участие е политически развой. Участието в чакалнята значи още, че страната ни би трябвало да бъде подготвена за още по-голямо сходство и прогрес за реализиране на резистентност в осъществяване на критериите на подмяна на националната валута с евро. Приемането на еврото не е официална парична промяна, обясни ръководителят на Съюза на икономистите.

"Чакалнята е един нескончаем, само че може да бъде и кратковременен интервал според от това дали страната, която се включва там, съумява да реализира резистентност на постигнатото сходство на изискваните номинални критерии за конвергенция ", добави Татяна Хубенова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР