Еврошампионката и световна вицешампионка по бокс за жени Стойка Петрова

...
Еврошампионката и световна вицешампионка по бокс за жени Стойка Петрова
Коментари Харесай

Бокс: Световната вицешампионка идва утре в Пазарджик

Еврошампионката и международна вицешампионка по бокс за дами Стойка Петрова ще се срещне в сряда с възпитаниците на Спортното учебно заведение в Пазарджик.

Спортист № 5 на България за 2018 година идва в града ни по покана на олимпийската медалистка по художествена гимнастика и почетен жител на Пазарджик Ренета Камберова.

Преди към година и половина, когато Ренета оглави Сдружението „ Пазарджик спортува “ и публично стана лицето на спорта в града ни, тя разгласи, че ще работи за това, всеобщият спорт да стане наличен до всички, а измежду концепциите за популяризирането му измежду подрастващите се включват и предложения към известни спортисти. Така, по самодейност на Рени, сполучливата ни състезателка по бокс ще въодушевява младите очаквания от Спортното учебно заведение.

34-годишната Стойка Петрова е родена и отраства в Добрич, сега живее и тренира в Русе.

Тя стана европейска шампионка по бокс в категория до 51 кг на шампионата в Букурещ. Петрова е и първата българска боксьорка, взела участие на Олимпиада. На Игрите в Лондон Петрова стигна до 1/4-финалите. През есента на предходната година Петрова завоюва сребърен орден на Световното състезание по бокс за дами в Индия, а в края на годината зае петото място в анкетата за „ Спортист на годината “.

След церемонията в “Арена Армеец “ Петрова съобщи, че изпраща годината със смесени усеща, защото е разочарована от среброто на международното.

Имам проекти за фрапантна смяна. Смяната ще бъде в персонален проект, защото ще се отдам повече на фамилията и ще приключа спортната си активност. Ще се отдам на треньорството. Близо е 2020-а, когато е олимпиадата, а аз ще бъда до състезателите, с цел да ги поддържам, сподели международната вицешампионка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР