Европейците не искат Световно първенство по футбол на всеки две

...
Европейците не искат Световно първенство по футбол на всеки две
Коментари Харесай

В Европа има СП два пъти седмично: Президентът на ФИФА

Европейците не желаят Световно състезание по футбол на всеки две години, защото почитателите гледат такова два пъти седмично, твърди президентът на ФИФА Джани Инфантино.

"Въпросът не е дали желаеме Световно състезание на всеки две години. Въпросът е какво желаеме да реализираме в бъдеще във футбола. Беше упомената и Суперлигата. Виждаме, че футболът отива в посока, в която малко на брой имат всичко, а болшинството няма нищо ", сподели Инфантино.

"Разбирам - в Европа Световното е два пъти седмично, тъй като тук играят най-хубавите футболисти. Европа няма потребност от спомагателни благоприятни условия и събития. Но в случай че помислим за останалата част от света, а и за по-голямата част от Европа, която не вижда най-хубавите играчи, би трябвало да помислим и какво носи футболът. Смисълът на футбола е ориентиран към опциите, вярата, националните тимове, към сърцето, насладата и страстите ", продължи президентът на ФИФА.

"Не можем да кажем на останалия свят: Дайте ни парите си и в случай че инцидентно имате, дайте ни и най-хубавите си играчи. Трябва да дадем късмет на африканците и по този метод да предотвратим рисковото им прекосяване в Средиземно море в търсене на по-добър живот. Това търсене на по-доброто постоянно приключва със гибел. Трябва да им дадем благоприятни условия и достолепие, само че не посредством щедрост, а посредством опция останалият свят да взе участие. "

Предложението на ФИФА за по-често осъществяване на Световно състезание среща остро опълчване от Европа и Южна Америка.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР