Европейците може да останат без социалните мрежи фейсбук и инстаграм

...
Европейците може да останат без социалните мрежи фейсбук и инстаграм
Коментари Харесай

Изненада! Какво се чака в Европа за Фейсбук

Европейците може да останат без обществените мрежи фейсбук и инстаграм от лятото, откакто регулаторът на персонални данни в Ирландия удостовери заповедта си, с цел да се спре приключването на данни към Съединени американски щати, оповестява politico.eu.

Комисията за защита на данните в Дъблин е уведомила своите европейски сътрудници, че ще забрани на притежателя на фейсбук " Мета " да изпраща данни от Европа към Съединени американски щати. Така се поставя завършек на единствения легален метод компанията да транферира огромни количества данни към Съединени американски щати след дълги години сред колоса и европейските деятели за опазване на тайната.

" Ако се появи нова законова рамка за трансатлантически трансфер на данни и не можем да продължим с SCC или някакви други различни способи за трансер на данни от Европа към Съединени американски щати, ние няма да може да предоставим някои от нашите най-популярни артикули като фейсбук и инстаграм на територията на Европа ", се споделя в изавление на компанията, входирано в американската комисия за сигурност през март.

Брокиращата заповед от Ирландия би трябвало да бъде доказана и от останалите европейски регулатори, само че сигурно е тормозила много бизнеса, който от две години се чуди по какъв начин да трансферира данни от Европа към Съединени американски щати след решението на съда.

Европейски Съюз и Съединени американски щати сега договарят нов текст в съглашението, който да разреши на компании като " Мета " да продълат с прехвърлянето на данни без значение от заповедта на ирландския регулатор. През март бе реализирано съглашение, само че то към момента се почиства надали ще бъде подписано до края на годината.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР