Европейците живеят все по-дълго, но затлъстяването и наднорменото тегло заплашват

...
Европейците живеят все по-дълго, но затлъстяването и наднорменото тегло заплашват
Коментари Харесай

Европейците живеят по-дълго, но са застрашени от затлъстяване

Европейците живеят все по-дълго, само че затлъстяването и наднорменото тегло заплашват да извърнат в противоположна посока тази наклонност, се споделя в отчет на Световната здравна организация (СЗО), който бе оповестен и показан в Лондон, оповестиха Франс прес и ДПА.

В отчета се прецизира, че здравето в Европа е с най-високи индикатори в света, само че остава изменчиво според от обособените региони, съобщи " Дарик ".

Продължителността на живота в Европа е повишена до 77,8 години през 2015 година, при 76,7 години през 2010 година Продължителността на живота на дамите - 81,1 години, е по-голяма от тази на мъжете - 74,6 години, като разликата сред двата пола е намаляла.

Различията са огромни според от обособените страни - мъжете живеят с близо 16 години по-дълго в Исландия - 81,4 години, в сравнение с в Казахстан - 65,7 години. Във Франция продължителността на живота на мъжете е 79,9 години, а на дамите - 86,3 години, до момента в който в Русия продължителността на живота на мъжете е 65 години.

" Напредъкът е друг както в обособените страни, по този начин и сред половете и поколенията, " означиха от СЗО. " Рисковите фактори, свързани с метода на живот, будят паника - те могат да забавят напредъка и даже да извърнат в противоположна посока тази наклонност ".

Сред рисковите фактори е затлъстяването, което усилва риска от диабет, рак и сърдечни заболявания. Регистрирани са от ден на ден случаи на затлъстяване в Европа. През 2016 година затлъстяването и наднорменото тегло засягали надлежно 23,3 % и 58,7 % от популацията на континента.

Тютюнопушенето и използването на алкохол също са измежду рисковите фактори - данни от 2013 година сочат, че 29 на 100 от индивидите на възраст над 15 години пушат, при 16,9 на 100 в двете Америки и 24,8 на 100 в Югоизточна Азия. Консумацията на алкохол понижава от 2008 година, само че остава висока - 8,6 литра на човек годишно през 2014 година, при 6,4 литра на човек годишно в света.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР