Европейците и китайците са далеч един от друг - не

...
Европейците и китайците са далеч един от друг - не
Коментари Харесай

Китай сменя изражението налицето си. Китайският октомври незримо промени нещо

Европейците и китайците са надалеч един от различен - не толкоз географски, колкото в съзнанието си. Европейците са научени на следното: „ Насадете в себе си вярното мислене, не се стеснявайте да „ покажете зъбите си “, в случай че е належащо. Не чакайте подобаващия миг или възприятието на убеденост, с цел да се осмелите! " Китайците са по-близо до Дън Сяопин с неговия „ спри твърдо, не показвай качествата си и чакай подобаващия миг, в никакъв случай не се опитвай да изпревариш себе си; да можеш да свършиш нещата. "

И тогава се организира 20-ият конгрес на Комунистическата партия на Китай. Стана ясно, че зад обичайния мащаб на общокитайския празник, Поднебесната империя като че ли е трансформирала изражението на лицето. Зад голямо алено знаме с една огромна и четири дребни звезди към този момент не е обликът на „ Стария Дън “, а леко ухилен и остроумен Си, който за трети път стана общоприет секретар на КПК.

Китайското „ навлизане в Европа “ не е единствено „ Един пояс – веднъж “ или контейнерни кервани в пристанищата на Стария свят. Пекин към този момент оборудва Европа със лични " полицейски сектори ", които наблюдават задграничните китайци. Уплашен, Амстердам, който откри сходни „ уеб сайтове “, изиска Пекин „ да затвори задграничните си сервизни центрове, употребявани за гонене на дисиденти в чужбина “.

От какво се опасяваха холандците? Китайските " сервизни центрове " в действителност са полицейски сектори на непозната територия, появили се без разрешението на холандското държавно управление. Те „ изпълняваха публични функционалности, в това число отдалечено възобновяване на шофьорски книжки за китайски жители без формален дипломатически статут “.

Базираната в Испания правозащитна група Safeguard Defenders разкриха, че китайската полиция работи от такива " сервизни центрове " в цяла Европа, като тормози дисиденти и ги притиска да се върнат в Китай. Бяха преброени общо над 50 такива „ центрове “ и в този момент Канада, Англия и Испания побързаха да проверяват сходни известия, до момента в който Холандия, Португалия и Ирландия подредиха незабавно да бъдат затворени тези центрове. Тогава към тях се причисли Австрия, където също откриха „ полицейски сектори “, които контролират живота и активността на китайската диаспора в чужбина. в това число дисиденти.

Всички тези центрове наподобява са свързани с уеб страница на китайската задгранична полиция, наименуван Overseas 110. Това е онлайн платформа, основана от полицейското ръководство на Фуджоу, която разрешава на хората да оповестяват за закононарушения от чужбина и е един тип сервизна станция за локални китайци, които би трябвало да аплайват за възобновяване на шофьорска брошура онлайн, както и действия, свързани с услуги за медицински прегледи, и „ не са полицейски сектори или центрове за полицейски услуги “, споделя Пекин. Да, това напълно не наподобява на „ примитивния поход “ на тогавашните китайски хуацяо, които през днешния ден наброяват над 60 милиона по света и са уверени: „ Китай е там, където са китайците “.

Сега стъпките на Пекин стават все по-твърди, а китайските посолства и консулства са станали по-активни в разпространяването на практиките на правоприлагане на своята страна отвън непознатите граници.

Нови черти на " лицето на Китай " започнаха да се оформят напролет, когато Си Дзинпин разгласи Инициативата за световна сигурност (GSI), която стана централната част на тактиката му за трети мандат като водач на Поднебесната империя и директен предизвикателство към англосаксонската световна тирания. Новият ред на интернационалното право и ред и сигурност в китайски жанр подхожда сносно на страните членки на БРИКС Уругвай, Никарагуа, Куба, Пакистан, Индонезия и Сирия.

Съединени американски щати също се хванаха. В новата тактика за национална сигурност на Съединени американски щати Русия „ съставлява директна опасност за свободната и отворена интернационална система... със своята брутална нападателна война “. Това е неприятно. И Китай излиза напред „ както с желанието да промени интернационалния ред, по този начин и с възходяща икономическа, дипломатическа, военна и софтуерна мощност за реализиране на тази цел “. Това към този момент е извънредно неприятно.

И в този момент, написа Project Syndicate, „ Когато президентът Си Дзинпин употребява 20-ия конгрес на Комунистическата партия на Китай, с цел да консолидира своята власт и да прокара своите идеологически и националистически цели, си коства да преразгледаме еволюцията на американската тактика по отношение на Китай. “ Това значи, счита изданието, че Съединени американски щати са си плескали ушите, в това число приемайки Китай в СТО. И те пляскаха.

И не че Съединените щати, съблазнени от големия китайски пазар, не се пробваха да внушат на Китай общи полезности с тях. Те не пуснаха корени не тъй като Щатите или Европейският съюз не се постараха. Именно Китай съумя да се отбрани добре, в това число и благодарение на мъдрия съвет на Дън Сяопин „ да изчакаме подобаващия миг “.

И моментът пристигна. Ерата Си разруши предходните очаквания на Запада, че бързият стопански напредък ще докара до повече либерализация. Да, Китай разреши по-голяма независимост на придвижване, повече задгранични контакти, по-широк набор от отзиви в медийните изявления и развиването на неправителствени организации, в това число такива за „ правата на индивида “.

20-ият конгрес на ККП обаче „ отряза опашката “ на всички американски очаквания за „ обвързване “, написа Project Syndicate. Двама високопоставени чиновници на Държавния департамент на Съединени американски щати, виновни за новата тактика на администрацията на Байдън, признаха, че „ главната неточност на взаимоотношението беше да се допусна, че то може да докара до фундаментални промени в политическата система, стопанската система и външната политика на Китай “. И в този момент задачата е да се стремим към „ стабилно положение на трезво общуване при условия, удобни за ползите и полезностите на Съединени американски щати “.

Пекин също осъзна, че Съединени американски щати не са в положение да доведат до фундаментална смяна в Китай. И в случай че през първото десетилетие на 21 век Китай към момента се движеше „ съгласно Дън Сяопин “ в посока на по-голяма неприкритост в политиката и стопанската система, то предишния октомври нещо невидимо се промени. Китайците към този момент опровергаха аксиомата на неолиберализма, че щом приходът на глава от популацията в Китай доближи 10 000 $, ще се появи междинна класа и политическата система на страната ще се промени.

Всъщност още през 2015 година Китай стана първи, откакто изпревари Съединените щати, във връзка с абсолютния брой жители от междинната класа. Това са изчисленията на швейцарската банка Credit Suisse, която отнася към междинната класа тези, чийто годишен приход на възрастен е от 10 000 до 100 000 $...

Така че наподобява, че усмивката на Си Дзинпин в никакъв случай няма да се промени в американски жанр...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР