Европейското подразделение на Hyundai обяви, че въздухоплавателят Бертран Пикар е успял да

...
Европейското подразделение на Hyundai
обяви, че въздухоплавателят Бертран
Пикар е успял да
Коментари Харесай

Водородният Hyundai Nexo с нов световен рекорд за автономност

Европейското поделение на Hyundai обяви, че въздухоплавателят Бертран Пикар е съумял да сложи нов световен рекорд за преход с автомобил с водородно задвижване. В самодейността е използван водородният електрически автомобил Hyundai Nexo, с който са били изминати 778 километра без доразерждане.

Пикар е прочут със своите интересни инициативи, включително първата околосветска обиколка с балон (Breitling Orbiter) и първата такава обиколка със самолет със слънчеви панели (Solar Impulse).

След приключването на пътешествието, от Hyundai са отчели, че автомобилът разполага с гориво за още 49 километра и разясняват, че по време на пътуването е бил , достатъчен за 23 възрастни за един ден.

Това, което отличава Hyundai NEXO от предходните водородни коли на компанията, е фактът, че неговата платформа е специално създадена за водородната задвижваща система. Електромобилът е оборудван с батерия с потенциал от 40 кВт, а моторът му е с мощ от 120 кВт или 164 конски сили.

NEXO разполага с голям брой системи за подпомагане на ръководството и повишаване на сигурността, в това число Blind-spot View Monitor (BVM), която включва широкоъгълна задна камера, подаваща картина от протичащото се зад превозното средство всякога се сменя пътната лента, системите Lane Following Assist (LFA) и Highway Driving Assist (HDA), за задържане на автомобила в средата на пътното платно, Remote Smart Parking Assist (RSPA) за отдалечено паркиране и извеждане от парко-място на колата, и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР