Европейското финансиране помага на българските фирми да се развиват по-бързо.

...
Европейското финансиране помага на българските фирми да се развиват по-бързо.
Коментари Харесай

Европейските проекти помагат за по-бързото развитие на българските фирми

Европейското финансиране оказва помощ на българските компании да се развиват по-бързо. Това сподели пред Economic.bg Александър Пашов, управител „ Инфраструктура “ в кюстендилската комапaния за произвеждане на професионално кухненско съоръжение „ АБ-Терм “.

Той даде образец с машина, която струва 1 млн. лева, а компанията е получила за нея 300 хиляди лева европейско финансиране. Ако европарите ги е нямало, сдружението ще би трябвало да ги  създаде единствено, което сигурно ще забави инвестицията.

И в случай че условно това ни коства една година закъснение, това значи, че ние забавяме развиването на компанията с интервала, който ни е необходим, с цел да наберем тези средства ", обяснява Пашов.



Компанията взе участие в няколко стратегии на Европейския съюз и Пашов изяснява, че в случай че всяка една от тях се прегледа като закъснение на инвестицията за набиране на средствата, то фабриката сигурно нямаше да има потенциала и софтуерната опция да обслужи доста от клиентите си.

Със сигурност щяхме да успеем и без европейските средства, въпросът е с цената на какво и в какъв период от време ", добавя мениджърът.

Във фабриката 6 от 8-те машини, които работят, са закупени благодарение на европейски средства. „ АБ-Терм “ е от компаниите, които имат желанието и капацитета за работа, споделя Пашов и добавя, че застиването на едно място би по отношение на развиването ѝ и  даже ще стартира да се свива, тъй като съперниците се развиват.



Какъвто и % помощ за финансиране да имаме от Европейски Съюз, напълно разумно е да се възползваме, защото имаме капацитета да употребяваме това съоръжение. Ние не си купуваме съоръжение просто, с цел да го имаме. Дотук нямаме машина, която да е закупена и просто да стои и чака да настъпи някакво събитие, с цел да пристигна редът ѝ. "

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и отзиви обаче принадлежат напълно на техния(ите) автор(и) и не отразяват безусловно възгледите и мненията на Европейския съюз или на Европейската комисия. За тях не носи отговорност нито Европейският съюз, нито Европейската комисия.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР