Европейският шампион Великобритания нанесе първо поражение на световния шампион Швеция

...
Европейският шампион Великобритания нанесе първо поражение на световния шампион Швеция
Коментари Харесай

Великобритания нанесе първо поражение на Швеция по кърлинг в Пекин

Европейският първенец Англия нанесе първо проваляне на международния първенец Швеция на олимпийския шампионат по кърлинг за мъже. Брус Моът завоюва със 7:6 против Никлас Един в най-интересния мач от следобедната стратегия в Пекин, като и двата тима към този момент имат място на полуфиналите.

Моът поведе с 6:3 след две точки в осмия енд и завоюва мача, макар че Един върна три точки в последните две елементи. Така шведите поведоха в класирането с баланс 7-1, само че британците могат да ги изравнят при триумф против Руския олимпийски комитет (РОК) на следващия ден заран.

Брад Гюжю не съумя да класира канадския тим за полуфиналите през днешния ден, откакто отстъпи на руснака Сергей Глухов с 6:7. Двамата си размениха по две точки в последните два енда, а капитанът на РОК записа победната в спомагателния. Така Канада заема трето място в класирането с 5-3, а РОК е четвърти с 4-4.

Руснаците са равни в класирането с петия Съединени американски щати, откакто през днешния ден Джон Шустър отстъпи с 4:10 на водения от Жоел Реторназ италиански тим. Утре РОК има тежък мач против борещия се за първо място еврошампион Англия, до момента в който Шустър има дуел против Канада на Гюжю.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР