Европейският шампион по футбол – Италия, може сензационно да играе

...
Европейският шампион по футбол – Италия, може сензационно да играе
Коментари Харесай

Дават нов шанс на Италия за Световното в Катар

Европейският първенец по футбол – Италия, може сензационно да играе на Световното състезание в Катар по-късно тази година, макар че отпадна в квалификациите след шокиращата загуба с 0:1 от Северна Македония посред Палермо.

Възможността за такова стичане на събитията идва от жалбата на Чили пред ФИФА за случая Брайън Кастийо от Еквадор, което може да докара до това „ Ла Три “ да бъдат изхвърлени от международните финали, а това ще отвори ново място за различен тим.

В изявление за „ Rai “ президентът на Италианската федерация по голф Франко Чименти разгласи, че „ Скуадра адзура “ може да получи късмет да играе на Мондиала вместо Чили, който също има претенциите да земени Еквадор на Мондиала и увери:

" Има възможност Италия да бъде избавен, доста по-конкретна опция в сравнение с всички си мислят. Изглежда, че Еквадор е употребявал чужденец, който няма право да играе. И за това може да си заплати “, съобщи Чименти.

„ Има предписание на ФИФА, което приказва за най-високо класирания тим в класификациите и това сигурно е Италия “, добави още шефът на италианския голф.

На Ботуша към този момент чакат решението на ФИФА дали ще дисквалифицира Еквадор и да заемат това място на идното Световно състезание. От Чили пък твърдят, че в случай че Националният тим на Густаво Алфаро отпадне, ще влязат точно те.

Както е известно, Чилийската футболна асоциация е подала тъжба до Дисциплинарната комисия на ФИФА, в която насочва поредност от изказвания за допустима имитация на документите, които дават еквадорско поданство на играча Байрон Давид Кастийо Сегура, както и на допустима липса на право на посочения състезател да взе участие в осем квалификационни мача на националния тим на Еквадорската футболна федерация (FEF) в квалификациите за Световното състезание по футбол Катар 2022.

От международната футболна централа пък взеха решение да открият дисциплинарно досие по отношение на вероятната дисквалификация на играча. Впоследствие Чилийската и Перуанската футболна асоциация бяха поканени да показват своите позиции пред ФИФА.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР