Европейският съюз забрани на 10 банки да участват в неговата

...
Европейският съюз забрани на 10 банки да участват в неговата
Коментари Харесай

ЕС спира 10 банки да купуват еврооблигации заради антитръстови скандали



Европейският съюз забрани на 10 банки да вземат участие в неговата скица за изкупуване на еврооблигации за финансиране на механизма за възобновяване от пандемията от Covid-19 " Следващо потомство Европейски Съюз " (Next Generation EU) поради присъединяване им в кавги с манипулиране на дългови пазари, заяви във вторник " Файненшъл таймс ".

Говорител на Европейската комисия съобщи пред финансовото издание, че Европейска комисия е приложила непоколебим метод, с цел да подсигурява, че субектите, които вземат участие в програмата Next Generation EU), са " годни да бъдат контрагенти на Европейски Съюз ".

Освен това банките, които са приети за отговорни в антитръстови измами, ще би трябвало да потвърдят, че са подхванали " коригиращи ограничения ", които предотвратяват повторното пораждане на тези нарушавания.

Банките, които са изключени от присъединяване в продажбата на новата 10-годишна облигационна емисия на Европейска комисия за финансиране на европейския фонд за възобновяване на стойност 800 милиарда евро са Citigroup, JPMorgan, Barclays, Bank of America, Natixis, Nomura, NatWest, UniCredit, Deutsche Bank и Crédit Agricole.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР