Европейският съюз въведе санкции срещу 26 видни руснаци, сред които

...
Европейският съюз въведе санкции срещу 26 видни руснаци, сред които
Коментари Харесай

Кои олигарси са в списъка със санкции на ЕС?

Европейският съюз вкара наказания против 26 видни руснаци, измежду които е и представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи Ройтерс, като се базира на решение, оповестено в Официалния вестник на Европейски Съюз.

Санкциите са въведени по отношение на съветското навлизане в Украйна.

В санкционния лист са включени олигарси и предприемачи, настоящи в сферите на петрола, банковото дело и финансите, а също по този начин членове на съветското държавно управление, високопоставени военни и " пропагандисти, съдействали за разпространението на антиукраинска агитация ", съобщи Европейският съюз

Сред включените в листата са ръководителят на държавната петролна компания " Роснефт " Игор Сечин и изпълнителният шеф на енергийния колос " Транснефт " Николай Токарев.

В листата са също олигарсите Алишер Усманов, Пьотър Авен и Александър Пономаренко, банкерът Михаил Фридман, вицепремиерът Дмитрий Чернишенко, други членове на съветското държавно управление и известни публицисти, отбелязва Ройтерс. 

Вчера милиардерът Михаил Фридман, който е в санкционния лист на Съединени американски щати, разкритикува войната в Украйна в писмо до чиновниците на своя фонд " ЛетърУан " (LetterOne). " Убеден съм, че войната в никакъв случай не може да съставлява отговор. Тази рецесия ще коства животи и ще опустоши два народа в продължение на стотици години ", написа той, изразявайки вяра това клане да завърши.

Олигархът Олег Дерипаска, съдружник на Путин, също прикани за преустановяване на насилието.

Междувременно Роман Абрамович, съветският милиардер и притежател на футболния клуб " Челси ", предложи да помогне за постигането на мир. Говорител съобщи, че Абрамович е бил потърсен от украинската страна за поддръжка за реализиране на спокойно решение и че от този момент се пробва да помогне. Не излиза наяве каква помощ би могъл да окаже той.

Междувременно роденият в Русия медиен магнат Евгений Лебедев употребява страниците на английския вестник, който има, с цел да призове съветския президент Владимир Путин да приключи нашествието в Украйна, заяви Асошиейтед прес.

Днес вестник " Ивнинг Стандарт " разгласява на първа страница изказване на Лебедев със заглавие: " Президент Путин, апелирам, спрете тази война ", дружно със фотография от Асошиейтед прес на медици, които се борят да спасят 6-годишно момиченце, убито от обстрел в украинския град Мариупол. Лебедев написа: " Като съветски жител Ви апелирам да спрете руснаците да убиват украинските си братя и сестри. Като английски жител ви апелирам да спасите Европа от война ".

Лебедев, чийто татко, олигархът Александър Лебедев, в миналото е работил за Комитет за Държавна сигурност (на СССР), през 2020 година стана член на Камарата на лордовете.

Вчера (любимата за съветския политически и бизнес елит) Швейцария съобщи, че ще се причисли към всички наказания, които вкарва Европейският съюз против съветски жители и компании. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР