Европейският съюз ускорява доставките на оръжие за Украйна в подкрепа

...
Европейският съюз ускорява доставките на оръжие за Украйна в подкрепа
Коментари Харесай

Европа ще ускори доставките на оръжие за Украйна, каза еврокомисарят Тиери Бретон

Европейският съюз форсира доставките на оръжие за Украйна в поддръжка на контраофанзивата на страната против съветските сили, съобщи еврокомисарят, отговарящ за индустрията Тиери Бретон в изявление за френския всекидневник “Паризиен ”, съобщи Ройтерс.

" Ще увеличим напъните си за доставка на оръжия и муниции - това е война с висока активност, в която те играят решаваща роля ", сподели Бретон по отношение на обещанието за доставка на милион големокалибрени муниции през идващите 12 месеца.

" Подготвяме се войната да продължи още няколко месеца или даже по-дълго ", добави той.

Украйна стартира контраатака по-рано този месец, с цел да си върне контрола върху територии, превзети от съветските сили, а министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин прикани предишния четвъртък съдружниците на Киев да положат всички старания, с цел да да обезпечат повече оръжия и муниции.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР