Европейският съюз търси начини да използва замразените активи на руски

...
Европейският съюз търси начини да използва замразените активи на руски
Коментари Харесай

ЕС проучва начини да използва замразените активи на руските олигарси за възстановяване на Украйна



Европейският съюз търси способи да употребява замразените активи на съветски олигарси за финансиране на възобновяване на Украйна след войната, съобщи в петък ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред телевизия ZDF, съобщи Ройтерс.

Комисията предложи в сряда заем от 9 милиарда евро на Украйна, с цел да поддържа финансово страна, до момента в който тя се бори да отблъсне съветската инвазия и желае да възвърне инфракструктурата си след войната.

" Нашите адвокати работят интензивно върху намирането на вероятни способи за потребление на замразени активи на олигарсите за възобновяване на Украйна. Мисля, че Русия също би трябвало да даде своя принос “, сподели Фон дер Лайен пред ZDF.

Тя също по този начин сподели, че поддържа съчетаването на дълготрайното възобновяване на Украйна с промените, нужни за присъединението й към Европейския съюз. Докато украинците виждат бъдещето си в границите на Европейски Съюз, би трябвало да бъдат изпълнени избрани стандарти за участие в области като върховенството на закона и в икономическата и политическата сфера, сподели шефът на Европейска комисия.

Междувременно украинският министър председател министър председателят Денис Шмихал съобщи, че Европейският съюз е изплатил 600 милиона евро на Киев като част от програмата за макрофинансова помощ.

" Днес Европейски Съюз изплати нов транш от 600 милиона евро по програмата за незабавна макрофинансова помощ на Украйна ", написа Шмихал в акаунта си в " Туитър ".

Шмихал също по този начин уточни, че е признателен на Европейската комисия и нейния ръководител Урсула фон дер Лайен.

" Ще спечелим и ще възстановим Украйна дружно ", сподели още той.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР