Европейският съюз ще закупи около 110 000 дози ваксини срещу

...
Европейският съюз ще закупи около 110 000 дози ваксини срещу
Коментари Харесай

Започна се: ЕС купува ваксини срещу маймунска шарка

Европейският съюз ще закупи към 110 000 дози ваксини против маймунска шарка, чиято доставка ще стартира от края на юни. Това разгласи еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидес, представена от " Ройтерс ".

Споразумението ще бъде подписано с производител, който към този момент не се разкрива.

Преди срещата на здравните министри на Европейски Съюз в Люксембург Кириакидес заяви, че ваксините ще бъдат закупени със средства на Съюза и доставени на страните членки.

По нейни думи до момента в Европейски Съюз са регистрирани 900 случая на маймунска шарка.

Вчера беше доказан и първи случай на заболяването в Румъния.

Миналата седмица стана ясно, че на Световната здравна организация са докладвани над 1000 случая на маймунска шарка от страни отвън Африка, където болестта всекидневно не се популяризира.

Европейският център по предварителна защита съобщи, че рискът от заразяване е " доста невисок ", но предизвести, че хората, които са имали голям брой полови сътрудници - без значение от половата ориентировка - са по-застрашени.

Към момента маймунската шарка е ендемична в 11 страни в Западна и Централна Африка. Засега за нея няма лекуване, но признаците нормално отшумяват след две до четири седмици.

Сред признаците са висока температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, увеличени лимфни възли, настинка и безсилие. Може да се появи обрив, който постоянно стартира от лицето, след което се популяризира по други елементи на тялото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР