Европейският съюз ще разкрие план още тази седмица за съвместно

...
Европейският съюз ще разкрие план още тази седмица за съвместно
Коментари Харесай

ЕС обмисля мащабни продажби на общи облигации за финансиране на разходи за енергия и отбрана



Европейският съюз ще разкрие проект още тази седмица за взаимно издаване на облигации в евентуално голям мащаб за финансиране на разноските за сила и защита, защото единният блок се мъчи да се оправи с отрицателните последствия от съветската инвазия в Украйна.

Предложението може да бъде показано, откакто водачите на Европейски Съюз проведат незабавна среща на върха във Версай, Франция, на 10-11 март, оповестява организация Блумбърг, цитирай неназовни публични лица, осведомени с подготовката.

Европейските ръководещи към момента работят въргу детайлите по какъв начин да бъдат осъществени продажбите на еврооблигации и за каква сума става въпрос, показва Блумбърг.

Извънредните ограничения идват единствено година, откакто Европейски Съюз започва взаимен пакет за резистентност и справяне с пандемична рецесия на обща стойност 1,8 трлн. евро.

" Трябва да намерим нови принадлежности за справяне с новите проблеми, които тази рецесия повдига пред нас “, сподели еврокомисарят по стопанската система Паоло Джентилони в понеделник вечерта пред депутатите в Страсбург, Франция. Той добави, че счита, че водачите на Европейски Съюз ще дадат политически насоки за по-нататъшни дейности на срещата на върха.

Говорител на комисията отхвърли да разяснява детайлностите, само че сподели, че чиновниците не престават да наблюдават обстановката и са подготвени да реагират на изменящите се условия.

Планът ще включва Европейската комисия да емитира еврооблигации и по-късно да насочва постъпленията към страните членки под формата на концесионни заеми за финансиране на разноските в региона на енергетиката и защитата, оповестява Блумбърг, цитирайки свои европейски изтончници, които обаче не желаеха да бъдат разпознати, защото тези проекти към момента се създават.

Една от опциите е това да се структурира като програмата SURE на блока, споделиха някои от формалните лица, като се позоваха на схемата, употребена за финансиране на начинания за поддръжка на заетостта по време на коронавирусната пандемия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР