Европейският съюз призова за пълноценни паузи в боевете в Газа

...
Европейският съюз призова за пълноценни паузи в боевете в Газа
Коментари Харесай

ЕС призова за пълноценни паузи на сраженията в Газа

Европейският съюз прикани за " пълноценни " паузи в боевете в Газа и незабавни доставки на гориво, с цел да бъде обезпечено действието на лечебните заведения.


„ Спешно би трябвало да се дефинират и съблюдават филантропичните паузи “, сподели Янез Ленарчич, европейски комисар по филантропичната помощ и ръководството на рецесии, на срещата на външните министри на блока в Брюксел.

„ Трябва да влезе гориво. Както можете да видите, повече от половината лечебни заведения в Ивицата Газа стопираха да работят, основно заради липса на гориво, то е обезверено належащо. “

Призивът беше насочен, до момента в който борбите сред израелските сили и силите на Хамас бушуват към най-голямата болница в Газа, която се трансформира в центъра на петседмичната война.

Министерството на здравеопазването, ръководено от Хамас, заяви, че лечебните заведения в центъра на най-тежките боеве в Северна Газа са били принудени да не работят заради дефицит на гориво и яростни борби.

27-те страни от Европейски Съюз излязоха с изказване, в което се споделя, че лечебните заведения " би трябвало да бъдат предпазени " и осъдиха Хамас за потреблението на медицинските заведения и цивилни като " човешки щитове ".


Блокът изиска " незабавни филантропични паузи ", с цел да се разреши на обезверено нужната помощ в обсадената територия.


„ Тези паузи би трябвало да са смислени “, акцентира Ленарчич.

„ На първо място, те би трябвало да бъдат оповестени задоволително преди внедряването, тъй че организациите да могат да се приготвят да ги употребяват. Второ, те би трябвало да бъдат ясно дефинирани във времето. “

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел настоя, че " Газа се нуждае от повече помощ от всяка позиция ".

„ Вода, гориво, храна. Тази помощ е налична и чака да премине границата “, посочи той.

Израелската войска продължава акцията си, ориентирана към заличаване на ислямисткото придвижване, чиито боици убиха 1200 души, най-вече цивилни, и взеха към 240 заложници на 7 октомври.

Израел е изправен пред натоварен интернационален напън да сведе до най-малко страданието на цивилното население на фона на огромната си въздушна и наземна интервенция, която съгласно управляващите на Хамас е умъртвила 11 180 души, в това число 4609 деца.

Израел заяви, че 44 бойци са били убити при офанзивата в Газа.

Външният министър на Люксембург Жан Аселборн означи, че лечебните заведения в Газа не би трябвало да се трансформират в " бойни полета ".

„ Пациентите, които са в интензивни отделения, нямат късмет. Няма повече О2, няма повече вода, няма повече медикаменти. Така че тези хора ще умрат ", сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР