Европейският съюз получи уверения от Анкара, че Турция ще спазва

...
Европейският съюз получи уверения от Анкара, че Турция ще спазва
Коментари Харесай

Борел: Турция увери ЕС, че ще спазва ангажимента си за мигрантите

Европейският съюз получи уверения от Анкара, че Турция ще съблюдава съглашението за мигрантите, заяви висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, представен от Дойче веле. Той направи изказването след диалог с турския министър на външните работи Мевлют Чавушоглу.

По-рано, откакто се появи информация, че Анкара към този момент няма да стопира бежанците да пресичат границата с Европейски Съюз, Брюксел прикани турските управляващи да съблюдават постигнатите договорености във връзка с мигрантите. Петер Стано - формален представител на Борел, съобщи, че Брюксел не разполага с публична информация, че Турция ще престане да извършва уговорките си да стопира миграцията към Европейски Съюз и че казусът се обяснява.

Вчера представителят на турското държавно управление Фахретин Алтън съобщи, че към този момент всички бежанци свободно могат да пресичат границата сред Турция и Европейски Съюз. По думите му, турските управляващи към този момент нямат различен вид, с изключение на да смекчат политиката си към незаконните имигранти, искащи да влязат в Европа.

В отговор на това България и Гърция усилиха контрола на границите си.

Днес федералният канцлер на Германия Ангела Меркел организира телефонен диалог с президента на Турция - Реджеп Таип Ердоган. Меркел осъди " безпощадните набези против турските военни (в Сирия - б.р.) и прикани за преустановяване на настъпателните интервенции на сирийския режим и неговите поддръжници ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР