Европейският съюз планира да подготви нова операция, за да гарантира

...
Европейският съюз планира да подготви нова операция, за да гарантира
Коментари Харесай

Политико: ЕС подготвя военна операция в Червено море

Европейският съюз възнамерява да приготви нова интервенция, с цел да подсигурява сигурността на комерсиалното мореплаване в Червено море .

За това написа " Политико ", като се базира на документ на Европейската работа за външна активност, до който публицистите са получили достъп.

Според получената информация Европейски Съюз би трябвало да възнамерява интервенция , която ще работи от Червено море до Персийския залив. Тя може да стартира още в края на февруари.

Анонимни европейски дипломати обявиха пред публицисти, че проектът ще бъде разискван идната седмица на съвещание на Комитета по интернационална политика и сигурност на Европейския съюз.

Все още не е известно кои страни ще дават военните кораби, посочени в проекта. Съществуват и подозрения по отношение на поддръжката на Испания, която по-рано се е противопоставяла на проектите за потребление на съществуващата интервенция " Аталанта " в Червено море .

Напоследък редовно се оповестява за набези против търговски кораби в Червено море. Съединени американски щати настояват, че безпилотни самолети и ракети са летели от йеменска територия.

На 9 януари стана известно за най-мащабната офанзива на хусите против американски кораби. В отговор Съединени американски щати и Англия масирано нападнаха своите военни уреди в Йемен .
 Танкерите заобикалят Червено море, а петролът нараства след ударите в Йемен Обновена
Танкерите заобикалят Червено море, а петролът нараства след ударите в Йемен

Очаква се интервалът на опасност за корабоплаването да продължи няколко дни

Според президента на Съединените щати повече от 50 страни са били наранени от последните 27 набези на хусите против интернационалното комерсиално мореплаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР