Европейският съюз от началото на пандемията е оказал помощ в

...
Европейският съюз от началото на пандемията е оказал помощ в
Коментари Харесай

От началото на пандемията ЕС е оказал здравна помощ на 130 страни по света

Европейският съюз от началото на пандемията е оказал помощ в областта на опазването на здравето на 130 страни по света в размер на 46 милиарда евро. Това съобщи през днешния ден европейската комисарка по въпросите на опазването на здравето Стела Кириакидис на конференция в Лион. Там се организира неофициална среща на здравните министри и на министрите на вътрешните работи на страните членки на Европейски Съюз. Пресконференцията се предаваше в режим онлайн от пресслужбата на Европейски Съюз.

„От началото на пандемията отделихме 46 милиарда евро за 130 страни по света, с цел да им помогнем да се възстановят от COVID-19. Почти 10 милиарда евро от тях отидоха за поддръжката на страни в Африка“, съобщи еврокомисарката.

Тя акцентира, че страните от Европейски Съюз са предали безплатно на други страни по света 407 милиона дози ваксини и са изнесли половината от всички създадени в страните членки.
Половината от популацията в света към този момент е изцяло имунизирано против COVID-19, заяви още еврокомисарката.

„Но в този момент стигнахме до разбирането, че даването на ваксини е незадоволително, нужно е да се убедим, че те се употребяват изцяло и навреме, което не всякога се случва“, съобщи тя, съобщи ТАСС.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР