Европейският съюз от 2021 г. забранява продажбата на пластмасови изделия

...
Европейският съюз от 2021 г. забранява продажбата на пластмасови изделия
Коментари Харесай

ЕС забранява от 2021 г. продажбата на пластмасови изделия за еднократна употреба


Европейският съюз от 2021 година не разрешава продажбата на пластмасови произведения за еднократна приложимост. Документ по този мотив бе гласуван на пленарната сесия на Европейския парламент, се споделя в известие на институцията.

„ В сряда Народното събрание (ЕП) утвърди нов закон, забраняващ пластмасовите произведения за еднократна приложимост, такива като чинии, принадлежности за хранене, сламки “, се споделя в известието, в което се прецизира също по този начин, че законът е подсилен от 560 депутата, при 35 „ срещу “.

Става въпрос за възбрана на пазара на Европейски Съюз на такива произведения от 2021 година

За да влезе в действие закона, той би трябвало да бъде утвърден официално от Съвета на страните на Европейски Съюз, което се чака да стане през идващите седмици.
По данни на Европейската комисия, над 80 % от замърсяванията в морето се дължат точно на изхвърляните пластмасови боклуци. Над 70 % от тези пластмасови боклуци от 80 % са точно от артикули, които следва да бъдат неразрешени. Почистването на океаните и моретата от пластмасовите боклуци е извънредно сложен развой. Замърсяването с пластмасови боклуци предизвиква големи вреди на морските жители.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР