Европейският съюз обмисля предложение Руската селскостопанска банка да създаде дъщерно

...
Европейският съюз обмисля предложение Руската селскостопанска банка да създаде дъщерно
Коментари Харесай

ЕС с отстъпки за Москва за Черноморската зърнена сделка

Европейският съюз обмисля предложение Руската селскостопанска банка да сътвори дъщерно сдружение, което да се свърже още веднъж със международната финансова мрежа, като помощ за Москва против удължаването на Черноморската зърнена договорка, заяви Financial Times.

Тъй като банката, известна още като Росселхозбанк, е подложена на наказания, този ход има за цел да отбрани Черноморската зърнена договорка, която разрешава на Украйна да изнася храни на международните пазари, написа вестникът.

Стъпката идва, откакто предходната седмица Русия съобщи, че не вижда причина за удължение на периода на деяние на зърнената договорка след 17 юли, защото Западът е работил по " абсурден " метод във връзка с съглашението, макар че е уверил бедните страни, че износът на съветско зърно ще продължи.

Планът на Москва, препоръчан в границите на договаряния с посредничеството на Организация на обединените нации, ще разреши на банковото звено да се занимава с заплащанията, свързани с износа на зърно, написа FT, като се базира на източници, осведомени с въпроса.

На новото звено ще бъде позволено да употребява световната система за финансови известия SWIFT, която беше затворена за най-големите съветски банки след нахлуването в Украйна предходната година, добавя изданието.

Като двама от най-големите производители на селскостопанска продукция в света, Русия и Украйна са съществени играчи на пазарите на зърнени и маслодайни култури - от пшеница и ечемик до рапица и слънчогледово масло. Русия има преобладаващо състояние и на пазара на торове./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР