Европейският съюз не признава изпадналия в затруднения лидер Александър Лукашенко

...
Европейският съюз не признава изпадналия в затруднения лидер Александър Лукашенко
Коментари Харесай

Борел: ЕС не признава Лукашенко

Европейският съюз не признава изпадналия в усложнения водач Александър Лукашенко в качеството на законен президент на Беларус, съобщи посланик №1 на Брюксел.
Жозеп Борел, висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи, съобщи пред Европейския парламент, че изборите на 9 август, които върнаха Лукашенко на власт, са били лъжливи.
Лукашенко се сблъска с големи митинги против своето ръководство след оспорваното гласоподаване и необятното наказание от интернационалната общественост за жестоки репресии против стачкуващите от неговите сили за сигурност.
" Ситуацията е ясна за нас. Считаме изборите на 9 август за лъжливи ", сподели Борел пред Народното събрание.
" Не признаваме Лукашенко за законен президент на Беларус. "
Европейски Съюз към този момент съобщи, че не признава повторното избиране на Лукашенко за законно и е в развой на подготовка на наказания против лицата, виновни за подправянето на вота и репресиите против митингите.
Борел сподели, че са арестувани над 7500 мирни протестиращи и са документирани 500 случая на изтезания.
Дипломати обаче настояват, че глобите на Европейски Съюз против Беларус са блокирани от Кипър, който изисква първо ограничения против Турция по разногласието за сондирането за природен газ в Източното Средиземноморие.
Борел съобщи, че е заложено доверието в Европейски Съюз и прикани държавите-членки да одобряват глобите - за които е належащо единомислещо гласоподаване - преди срещата им на върха в Брюксел в края на идната седмица.
 
Всичко за обстановката в Беларус следете
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР