Европейският съюз наложи санкции на 33 руснаци и два затвора,

...
Европейският съюз наложи санкции на 33 руснаци и два затвора,
Коментари Харесай

ЕС санкционира 33-ма руснаци за смъртта на Навални

Европейският съюз наложи наказания на 33 руснаци и два пандиза, свързани с неочакваната гибел в затворническа колония на съветския опозиционен политик Алексей Навални.

" Бавното ликвидиране на Алексей Навални от режима в Кремъл е блестящо увещание за неговото цялостно неуважение към човешкия живот. Днешните наказания показват нашата решителност да потърсим отговорност от политическото управление и управляващите на Русия за продължаващото нарушение на човешките права. В същото време знаем, че Путин не е Русия и Русия не е Путин. Ще продължим да поддържаме съветското гражданско общество и самостоятелните гласове ", сподели Жозеп Борел, висш представител по външните работи и политиката на сигурност на блока, съобщи БГНЕС.

Новите наказания са ориентирани против наказателните колонии, в които е държан Алексей Навални от юни 2022 година до гибелта му , поправителната колония IK-6 и поправителната колония с оптималната сигурност IK-3. И двете колонии са известни с упражняването на физически и психически напън, цялостна изолираност, изтезания и принуждение върху пандизчиите.

И на двете места Навални е претърпял малтретиране, в това число посредством неведнъж уединяване в наказателна килия и грубо, нечовешко и унизително отношение, което е довело до съществено утежняване на здравето му.

Началникът на ИК-3 Вадим Калинин и заместник-началници на колонията също бяха глобени.

Освен това Съветът реши да включи членове на правосъдната система като Андрей Суворов, който осъди Алексей Навални на 19 години колония със специфичен режим при безчовечен условия предходната година, Кирил Никифоров, който отхвърли делото му против ИК-6, с цел да апелира прехвърлянето му в наказателна килия за 12 дни и Евгения Николаева и Наталия Дудар, които са издали редица решения против политически съперници, в това число Навални, като по този метод са съдействали за политическите репресии в Русия.

Друг " черен лист " включва високопоставени чиновници в затворническата система и в Министерството на правораздаването, които или са отговаряли за осъществяването на присъдите на Алексей Навални и други политически съперници, или не са съумели да подсигуряват отбраната на правата и свободите на индивида и жителя.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР