Европейският съюз и Съединените щати са обединени в подхода си

...
Европейският съюз и Съединените щати са обединени в подхода си
Коментари Харесай

Лидери от Брюксел и Вашингтон договориха кодекс за изкуствения интелект

Европейският съюз и Съединените щати са обединени в метода си за справяне с Китай макар разликите сред тях. Това стана ясно след Съвета по търговия и технологии, в който вземат участие водачи от Брюксел и Вашингтон.

Поведението на китайското държавно управление беше разисквано на срещата, която се организира в Швеция. От дълго време Съединените щати приканват европейските си сътрудници да заемат по-твърда позиция по отношение на Пекин.
Всички печелим от търговията и вложенията, свързани с Китай, само че сме фокусирани и върху намаляването на рисковете. Чувате едно и също обръщение от водачите от двете страни на Атлантическия океан.
Антъни Блинкън, държавен секретар на Съединените щати

В рамките на Европейския съюз обаче гледните точки за връзките с Китай са разнообразни. Наскоро ръководителят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен, се съгласи с позицията на Вашингтон.

Но някои страни, в това число Франция, са на друго мнение, когато става дума за спиране или ограничение на комерсиалните връзки.
Европейските страни имат интерес за импорт и експорт в Китай. Много европейски компании печелят пари в Китай. В същото време има и схващане в Европа, че Китай ще продължи да бъде главен състезател на световно равнище. Поради тази причина курсът на борба на Вашингтон се счита за проблематичен.
Никлас Поатие, анализатор

Европейски Съюз и Съединени американски щати договориха основаването на непринуден кодекс на държание за изкуствения разсъдък.

„ Имаме разнообразни законодателни начинания. В най-хубавия случай това ще влезе в действие до 2-3 години. Става дума за немислим софтуерен прогрес. Важно е жителите да видят, че демокрациите реализират резултати “, разяснява Маргрете Вестагер, зам.-председател на Европейска комисия по цифровите въпроси.

Брюксел и Вашингтон чакат в кодекса за изкуствения разсъдък да се включат и други страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР