Европейският съюз и Обединеното кралство отправиха неясни предупреждения към главния

...
Европейският съюз и Обединеното кралство отправиха неясни предупреждения към главния
Коментари Харесай

ЕС и Лондон заплашват Мъск заради идеята му за свобода на словото в Туитър

Европейският съюз и Обединеното кралство насочиха неразбираеми предизвестия към основния изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск по отношение на модерирането на наличието след неотдавнашното му пазаруване на Twitter.

„ Независимо от собствеността, всички обществени медийни платформи би трябвало да носят отговорност “, споделиха от офиса на английския министър председател Борис Джонсън пред Би Би Си, без да прецизират.

„ Било то коли или обществени медии, всяка компания, оперираща в Европа, би трябвало да съблюдава нашите правила... без значение от дяловото им присъединяване “, написа Тиери Бретон, комисар по вътрешния пазар в изпълнителната власт на Европейски Съюз, в едва завоалирано предизвестие в Twitter.

Това се случи към месец, откакто Европейският съюз в края на март се съгласи с нови правила за интернет за преразглеждане на цифровия пазар, в това число контролиране на метода, по който огромните софтуерни компании работят.

След като Мъск удостовери, че ще закупи Twitter за 44 милиарда $, той написа изказване, в което се споделя, че „ свободата на словото е основата на функционираща народна власт, а Twitter е цифровият градски площад, където се разискват въпроси, жизненоважни за бъдещето на човечеството “.

Изявлението му беше подложено на критика от леви консуматори, които настояват, че той ще отвори платформата за по този начин наречените екстремистки гледни точки.

Преди договорката да бъде публично доказана в понеделник, Мъск написа, че „ уповавам се, че даже най-лошите ми критици ще останат в Twitter, тъй като това значи свободата на словото “.

По време на TED talk по-рано този месец Мъск сподели, че в случай че има някакво „ подозрение “ по отношение на наличието, „ дано речта съществува “.

„ Ако това е сива зона, бих споделил, дано туитът съществува. Но явно при положение, че може би има доста несъгласия, не е наложително да желаете да разпространявате този туит “, сподели той.

Преди това Мъск изрази паника по отношение на политиките на Twitter за модериране на наличието, предполагайки, че те са равносилни на политическа цензура.

През последните години Twitter беше подложен на рецензии от консерватори и други, които твърдяха, че компанията се е заела с цензуриране на гледни точки, които опонират на всеобщия поток.

По-специално, някогашният президент Доналд Тръмп беше блокиран от уеб страницата на обществените медии след нахлуването в Капитолия на 6 януари, откакто представители на Twitter споделиха, че той употребява платформата, с цел да подбужда към принуждение, макар че не предоставиха доказателства за изказванията си.

Месеци по-късно скептиците във връзка с наложителните ваксини против COVID-19, в това число видни лекари, бяха отстранени от Twitter, защото компанията твърдеше, че са нарушили нейните политики за наличие във връзка с вируса.

В понеделник и вторник търсенията в интернет за „ заличаване на Twitter “ набъбнаха, защото беше доказано, че Илон Мъск ще закупи уеб страницата.

Глобалното търсене в Гугъл Trends за фразата „ заличаване на Twitter “ наподобява набъбна от понеделник, до момента в който няколко механически уеб страницата разгласиха публикации за това по какъв начин да изтриете профила си в Twitter.

Също в понеделник Мъск сподели, че ще направи логаритъма на Twitter с отворен код и ще вкара политики за ограничение на това, което той разказа като автоматизирани спам сметки.

Основателят на SpaceX също сподели, че желае „ да направи Twitter по-добър от всеки път, като усъвършенства продукта с нови функционалности “, което включва „ засвидетелствуване на достоверността на всички хора “.

След като бордът на Twitter сподели, че Мъск ще закупи уеб страницата, не е ясно какви са идващите стъпки или дали актуалният основен изпълнителен шеф Параг Агравал ще остане в компанията.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР