Европейският съюз (ЕС) наложи санкции на десетки руски длъжностни лица

...
Европейският съюз (ЕС) наложи санкции на десетки руски длъжностни лица
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на десетки руски служители и затворнически колонии заради смъртта на Навални

Европейският съюз (ЕС) наложи наказания на десетки съветски длъжностни лица и на две затворнически колонии поради гибелта в пандиза на опозиционния политик Алексей Навални през февруари.

Новината идва, откакто съветски на рецензия на Кремъл Людмила Навалная за несъответстващи медицински грижи за сина ѝ против колонията " Полярен вълк " в Сибир, в която.

Обстоятелствата към гибелта на най-големия критик на Кремъл остават неизяснени и към тях имаше смущаващи обстоятелства. Много западни страни обявиха, че президентът Владимир Путин и съветските управляващи носят отговорност. Кремъл неведнъж отхвърля да е забъркан или виновен, макар че дни наред отхвърляше да съобщи тялото на майката.

" Бавното ликвидиране на Навални от режима в Кремъл е блестящо увещание за цялостното неуважение на човешкия живот. Тези наказания демонстрират решимостта ни да потърсим отговорност от управляващите на Русия за продължаващото нарушение на правата на индивида ", съобщи в изказване на 22 март ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел .

" В същото време знаем, че Путин не е Русия и че Русия не е Путин. Ще продължим да поддържаме гражданското общество и самостоятелните гласове на Русия ", добави той.

Една от затворническите колонии, добавена в листата със наказания на Европейски Съюз, е точно " Полярен вълк " в арктическия град Харп, където Навални умря на 16 февруари. Той излежаваше там 19-годишна присъда за екстремизъм и други обвинявания, считани за политически стимулирани. Другата е ИК-6 във Владимирска област, в която той беше преди да бъде изместен. Санкционирани са и 33-ма надзиратели от двата пандиза.
 Колонията
Сред съветските длъжностни лица, глобени от Европейски Съюз, са зам.-министърът на правораздаването Всеволод Вуколов , зам.-началникът на Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) Валерий Бояринев , началникът на Московската градска работа за осъществяване на наказванията Сергей Мороз и губернаторът на Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг Дмитрий Артюхов.

Само три дни след гибелта на Навални Путин удостои със специфичното звание генерал-полковник Бояринев. Известно е, че той персонално е дал разпореждане да се лимитират правата на опозиционера, като се ограничи сумата, с която той е можел да си купува храна в пандиза.

Началникът на пандиза ИК-6 Вадим Калинин и неговите заместници; съдията от Московския градски съд Андрей Суворов, който осъди Навални, и ръководителят на Московския градски съд Михаил Пайтин също са глобени от блока на 27-те страни.

Съдиите Евгений Николаев и Наталия Дудар също бяха добавени в листата със наказания на Европейски Съюз за издаване на " редица решения против политически съперници, в това число господин Навални, като по този метод са съдействали за политическите репресии в Русия ".

Европейски Съюз съобщи още, че е надълбоко угрижен за продължаващото утежняване на ситуацията с правата на индивида в Русия.

" Незаконната, неоправдана и непровокирана нападателна война на Русия против Украйна в допълнение форсира вътрешните репресии в страната, като фрапантно ограничи свободата на мнение и изложение, както и свободата на медиите, и вкара военна цензура ", се споделя в изказването.

В него се упорства съветските управляващи " неотложно и абсолютно да освободят всички лица, лишени от независимост по политически стимулирани обвинявания ".

В съветски затвор са опозиционни водачи като Владимир Кара-Мурза и Иля Яшин, а други напуснаха Русия с началото на военната експанзия против Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР