Европейският съюз е привлякъл най-много чуждестранни инвестиции в света през

...
Европейският съюз е привлякъл най-много чуждестранни инвестиции в света през
Коментари Харесай

ЕС е лидер в света по чуждестранни инвестиции

Европейският съюз е привлякъл най-вече задгранични вложения в света през 2016 година – 424 милиарда евро, а втори са Съединени американски щати с 319 милиарда евро. Средната претовареност в Европейски Съюз е рекордно висока – 72% от всички трудоспособни, а вложенията са от равнищата преди рецесията – 22% от Брутният вътрешен продукт. Всичко това демонстрира, че за Европа икономическата рецесия е минало и в този момент е време да се концентрираме върху решение на проблеми като миграцията и бъдещето на Европейски Съюз. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел на конгрес за бъдещето на Европа в Брюксел пред над 450 високопоставени посетители на немската провинция Баден-Вюртемберг.

Сред гостите бяха министър председателят на района, Винфрид Кречман, европейският комисар по бюджет и човешките запаси, Гюнтер Йотингер и министърът по правораздаването и европейските въпроси на Баден-Вюртемберг Гуидо Волф.

„ Миграцията е най-голямото предизвикателство пред Европа в 21-и век. Нито една страна не може да се оправи с казуса сама. Трябва не просто да координираме политиките и дейностите на обособените страни, а да ги превърнем в общоевропейски ограничения, в случай че желаеме да се оправим, когато миграционният напън още веднъж се ускори. “, подчертава Ева Майдел, която беше специфичен посетител на приема.

„ За развиването на обществата ни няма да е задоволително да овладеем миграционния напън. Трябва всеки европеец да има нужните умения да взе участие в новата стопанска система и изискванията на необятна цифровизация. Само в случай че реформираме образованието в посока асимилиране на умения като програмиране, предприемачество, работа с нови технологии, ще сме измежду спечелилите по време на надигащата се софтуерна гражданска война. “ съобщи още Ева Майдел

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР