Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) категорично установи днес,

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) категорично установи днес,
Коментари Харесай

Корпоративна търговска банка спечели делото срещу България

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) изрично откри през днешния ден, 30 август, в свое съвещание, че по проблема КТБ българските управляващи са погазили два члена от Европейската спогодба за правата на индивида. Те се отнасят до правото на обективен развой и правото на благосъстоятелност, написа в. " Труд ".

Делото КТБ против България е обвързвано с лишаване на лиценза на комерсиалната банка от Българска народна банка и последвалото правосъдно произвеждане в България.

При констатирането на нарушаванията Европейският съд по правата на индивида приема по-специално, че българските съдилища са отказали на КТБ подобаващ правосъден надзор на решението за отнемането на лиценза, а също по този начин, че КТБ е била представлявана в съда от лица, подвластни от Българска народна банка, като не е съумяла да изложи своята позиция.

Според Европейския съд отнемането лиценза на КТБ следва да бъде анулирано, както и последствията от това решение.

Европейският съд по правата на индивида не почете материалните искания на КТБ, свързани с предявеното финансово обезщетение. България обаче е задължена да преразглежда законодателството си, с цел да откри дали пропуски в него не са повода за сходни повтарящи се нарушавания.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР