Появи се значителен трансфер на Биткойн от хакерски адрес, свързан

...
Появи се значителен трансфер на Биткойн от хакерски адрес, свързан
Коментари Харесай

Хакерът на Poloniex мести огромно количество Биткойн

Появи се забележителен трансфер на Биткойн от хакерски адрес, обвързван с Poloniex, включващ към 501 BTC на стойност $32 милиона, разпределени сред три нови адреса.

Това допуска опит за прикриване произхода на откраднатите средства. Най-голямата транзакция, на обща стойност 486,62 BTC (приблизително $30.8 милиона), беше изпратена до един адрес, с по-малки суми от 10 BTC и 5 BTC (съответно на стойност към $623,000 и $316,000), трансферирани на обособени адреси.

Тази активност поражда опасения за евентуална бъдеща разпродажба и тактики за укриване от страна на хакера.

Хакерите постоянно употребяват услуги за разбъркване на криптовалути, с цел да скрият източника на откраднатите средства, което прави напъните за следене по-трудни.

Освен това децентрализирани тържища, които оферират анонимност и не изискват инспекция на самоличността, могат да се употребяват за търговия на откраднати BTC за други криптовалути, което в допълнение усложнява следенето.

Друга тактика включва конвертиране на Биткойн в криптовалути, фокусирани върху поверителността, като Monero или Zcash, намалявайки проследимостта.

Въпреки тези тактики за укриване, откраднатите средства остават проследими, което съставлява спънка за хакера да избегне правните последствия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР