Европейският регулатор, който глоби Google с $5 милиарда за нарушаване

...
Европейският регулатор, който глоби Google с $5 милиарда за нарушаване
Коментари Харесай

Еврокомисията се заинтересува от бизнес практиките на Amazon

Европейският регулатор, който санкции Гугъл с $5 милиарда за нарушение на антимонополното законодателство, обърна внимание на интернет ритейлъра Amazon. Информацията е на CNBC.

На 19 септември еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер (Margrethe Vestager) съобщи, че стартира да изследва продавачите, дали Amazon не употребява техните данни. Еврокомисията се интересува, дали компанията употребява данните, които по-малките ритейлъри съхраняват в нейния уебсайт, с цел да получи конкурентно предимство.

Вестагер означи, че това е авансово питане и изследване. Засега не се води публично разследване.

„Опитваме се да съставим цялостната картина на протичащите процеси“ – сподели еврокомисарят по време на конференцията в сряда.

Маргрете Вестагер има правата и пълномощията да глобява фирмите за нарушение на антимонополното законодателство със сума, която може да доближава 10% от техния годишен приход. Да си напомним, че откакто санкции Гугъл с $5 милиарда по делото Android, Вестагер стартира ново следствие. Еврокомисарят се задълбочи върху покупката на музикалната услуга Shazam от Apple. Но нарушавания не бяха открити.

Amazon дава опция на други компании да да продават своите артикули на неговата платформа благодарение на софтуера Seller. Вестагер се пробва да обясни, дали Amazon не тормози другите ритейлъри, с цел да увеличи личните си продажби.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР