Европейският път на Северна Македония и Албания е открит, но

...
Европейският път на Северна Македония и Албания е открит, но
Коментари Харесай

Какво си казаха премиерът и Еди Рама

Европейският път на Северна Македония и Албания е открит, само че рамковата позиция във връзка с Скопие демонстрира, че нашите двустранни въпроси, които имаме да решаваме могат, да бъдат решени единствено на двустранна основа. Необходимостта от външно вмешателство не е добра концепция. Това разгласи министър председателят Стефан Янев след среща с албанския му сътрудник Еди Рама.

Янев разгласи, че би трябвало път за разговор, тъй че това, което е заявено досега сред София и Скопие да бъде доказано с действителни дейности. " Тази позиция е добре обяснена на европейските ни сътрудници ", безапелационен бе Янев.

Колегата му Еди Рама преди всичко благодари за гостоприемството. За това, че участието на Албания минава през решение на въпросите сред България и Северна Македония, той разгласи, че няма да заемат страна.

Рама посочи, че страната му е изпълнила всички условия. " Ние ще уважим в този миг всички другари и другарски страни, които би трябвало да позволяват въпроси между тях. Лично имам вяра, че това е нещо, което би трябвало да бъде решено сред народите и водачите на двете страни, нямам доверие, че другите могат да земестят това, което двете страни може и са длъжни да създадат. България като член на Европейски Съюз е зряла и разполага с всичко належащо да помни по кое време е била в такова състояние.

Албанският образец разкри, че по време на срещата е разискван и моделът на страната му за малцинствата. " Всички акцентират обстоятелството, който подчертахте и вие, че българското малцинство в Албания се употребява с цялостни права и се усеща доста добре и може да развива своето културно завещание и това е образец по какъв начин едно малцинство може да бъде значим мост сред страните ", обърна се Рама към Янев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР