Европейският парламент ще призове тази седмица за повече прозрачност за

...
Европейският парламент ще призове тази седмица за повече прозрачност за
Коментари Харесай

Срещу дезинформацията: Евродепутатите призоват за повече прозрачност за ваксините

Европейският парламент ще призове тази седмица за повече бистрота за създаването , пазаруването и разпространяването на имунизациите като мярка за противопоставяне на дезинформацията. Това планува дневният ред на започващата довечера сесия на евродепутатите в Страсбург.

В проекторезолюцията се показва, че до момента данните, предоставяни от Европейската комисия, производителите на имунизациите и страните от Европейски Съюз, не са задоволителни. Предвижда се в четвъртък Екологичен потенциал да призове комисията да покаже цялостното наличие на подписаните съглашения за доставка на ваксини и да посочи дали тези контракти са били нарушени.

Очаква се евродепутатите да упорстват за изясняване на сумите, вложени от европейския бюджет при създаването на препаратите, както и за контрактуваните доставни цени. В проекторезолюцията се планува те да призоват за издание на подробни данни от клиничните тествания на имунизациите, което би могло да помогне за разпръскване на съмненията на хората да се имунизират, както и за противопоставяне на дезинформацията, се показва в известие на Екологичен потенциал.

Също по този начин евродепутатите ще обсъдят дейностите на Полша, породили подозрения за положението на правовата страна и върховенството на закона. В дебата ще взе участие полският министър председател Матеуш Моравецки.

Наскоро полският Конституционен съд постанови, че правото на Европейски Съюз няма господство над полските закони, с което сложи под въпрос спазването на контракта, подписан при присъединението на Полша към Общността. Очаква се Екологичен потенциал да призове Европейска комисия да стартира процедура за нарушаване против полското държавно управление, която може да докара до прекъсване на средствата за Варшава от европейския бюджет.

Тази вечер Екологичен потенциал ще разиска потребността от незабавна поддръжка за европейските новинарски медии , потърпевши в допълнение от пандемията. В отчета по тази точка се регистрира, че в пандемията рекламните доходи за медиите са намалели в допълнение, като в същото време се следи " разрушително влияние " на огромните онлайн платформи.

Местните и районните медии в Европейски Съюз, и които работят на по-малките пазари, се нуждаят от незабавна държавна поддръжка. Обезпокоени от завладяването на медиите от страната в някои страни от Европейски Съюз, евродепутатите чакат незабавни дейности в поддръжка на медийната независимост, както и за отбрана на публицистите и медийната самостоятелност, се показва в известие на Екологичен потенциал.

В проекторезолюцията те дефинират като разрушително въздействието на обществените мрежи и агрегаторите на вести , както и на стрийминг услугите. Резолюцията е единствено с целесъобразен темперамент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР