Европейският парламент ще гласува днес номинацията на Урсула фон дер

...
Европейският парламент ще гласува днес номинацията на Урсула фон дер
Коментари Харесай

Гласуват днес номинацията на Урсула фон дер Лайен

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден номинацията на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. Ако бъде определена тя ще заема поста през идващите 5 години. Гласуването е планувано за 19 часа българско време.
По-рано Фон дер Лайен ще направи изказване в пленарната зала, като се чака да показа публично своята визия и проекти като ръководител на Комисията. Обръщението и ще бъде последвано от спор с евродепутатите.
Фон дер Лайен се нуждае от поддръжката на безусловно болшинство от гласовете на депутатите, с цел да стане първата жена заела този пост, отбелязва Нова телевизия. Групата на социалистите към този момент разгласи, че няма да я поддържа. Зелените също ще гласоподават срещу.
Ако депутатите отхвърлят кандидатурата й, това ще бъде нов удар за блока, който през последното десетилетие мина през рецесия на еврозоната, решението на Англия да напусне и напредък на крайнодесни и крайнолеви евроскептични партии.
В същото време проверяваща комисия на немския парламент ревизира по какъв начин министерството на Фон дер Лайен е раздавало публични поръчки без подобаващ контрол. Това може да я изправи пред разпити в Берлин, само че в това време тя и екипът й отхвърлят да разясняват тематиката.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР