Европейският парламент ще гласува актуализиране на правилата за свидетелствата за

...
Европейският парламент ще гласува актуализиране на правилата за свидетелствата за
Коментари Харесай

Евродепутатите гласуват нови правила за шофьорските книжки и по-крути мерки за младите водачи

Европейският парламент ще гласоподава актуализиране на разпоредбите за свидетелствата за ръководство на МПС, въвеждане на мобилни свидетелства и наложителни здравни инспекции, научи " Фокус " .

С над 20 000 смъртни случая по пътищата на ЕС всяка година евродепутатите желаят да подсигуряват, че новата инструкция усъвършенства пътната сигурност и предизвиква екологичния и цифровия преход на Европейски Съюз. Дебатът ще се организира във вторник, а гласуването е планувано за сряда.

Свидетелствата за ръководство на мотоциклети, коли и трактори ще бъдат годни за 15 години, а за камионите и рейсовете — пет години, съгласно проектоправилата. Евродепутатите също по този начин желаят наложителни здравни прегледи при издаване или възобновяване на удостоверение за ръководство на МПС.

За да поддържат единния пазар на Европейски Съюз, евродепутатите желаят да вкарат цифрова шофьорска брошура, налична на мобилните устройства и напълно еквивалентна на физическата шофьорска брошура. Те също по този начин оферират двугодишен изпитателен период за начинаещи водачи, които ще бъдат изправени пред по-строги наказания за рисково шофиране и строги ограничавания на алкохол по време на шофиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР