Европейският парламент реши да ускори процедурата за приемане на ваксинационния

...
Европейският парламент реши да ускори процедурата за приемане на ваксинационния
Коментари Харесай

Европа ускори въвеждането на ваксинационни паспорти

Европейският парламент реши да форсира процедурата за приемане на имунизационния документ (т.нар. ваксинацонен паспорт), с цел да може да влезе в действие от лятото. Мотивът е, че по този начин ще се даде възможност за безвредно и свободно напредване на жители в страните от Европейския съюз по време на пандемията, заяви пресслужбата на Европейския парламент.

Евродепутатите през днешния ден поддържаха с 468 гласа „ за “, 203 „ срещу “ и 16 „ въздържал се “ потреблението на неотложната процедура (чл.163), която дава опция за по-бърз парламентарен надзор върху предложенията на Комисията при цялостно ценене на нейните демократични преимущества.

А предлагането на Еврокомисията е документът да съдържа информация дали пасажерът е бил имунизиран против COVID-19, дали неотдавна е получил негативен резултат от тест за COVID-19, както и информация за възстановяване от зараза с COVID-19.

Някои от изказалите се в пленарната зала на Екологичен потенциал акцентираха нуждата от строги гаранции за отбрана на персоналните и медицинските данни и подчертаха, че тези, които не са имунизирани, не би трябвало да бъдат подлагани на дискриминация.

На идната пленарна сесия (26-29 април) Европарламентът ще гласува своя мандат за договаряния със Съвета на Европейски Съюз, който може да включва промени на предлагането на Еврокомисията. Парламентарната комисия ръководеща това досие в Екологичен потенциал - комисията по цивилен свободи (LIBE), може да изиска досието да бъде върнато назад, с цел да стартира диалозите. Резултатите от договарянията сред съзаконодателите ще би трябвало да бъдат утвърдени както от Екологичен потенциал, по този начин и от Съвета на Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР